Pad tot huidige pagina

Video's over thuisisolatie en -quarantaine

Bron- en contactonderzoekers van de GGD Amsterdam hebben samen met filmmaker Amine Ouadrhiri videoboodschappen gemaakt. Ze zijn gericht aan mensen die thuis in isolatie of quarantaine moeten. Omdat ze positief zijn getest of omdat ze een huisgenoot of nauw contact zijn.

“We merken in de praktijk dat een brief niet voor iedereen prettig werkt. In de videoboodschappen vertellen we hoe belangrijk thuisisolatie of –quarantaine is en wat de regels zijn. Daarbij besteden we ook aandacht aan wat je wél mag”, aldus Eline van Dulm, teamleider van het team Bron- en Contactopsporing Corona.

Naast de reguliere en de Engelstalige video’s zijn er aparte boodschappen gericht aan jongeren. Er wordt momenteel gewerkt aan vertalingen in het Turks en Arabisch om een nog bredere doelgroep te bereiken.

Ook de afdeling Hygiëne en Inspectie was nauw betrokken bij de totstandkoming. Hygiëneadviseur Rosanne Spikker: “Met de video’s willen we iedereen aanmoedigen om het vol te houden. Alleen zo kunnen we samen de verspreiding van het coronavirus tegengaan.”

De videoboodschappen zijn te zien op het Youtube-kanaal van de GGD Amsterdam:

Voor positief getesten:

Voor nauwe contacten: