Pad tot huidige pagina

De winnaar van de allereerste Rookvrije Generatie Award Amsterdam-Amstelland is bekend!

2 juni 2022

De winnaar van de allereerste Rookvrije Generatie Award Amsterdam-Amstelland is…
HVO Querido! Gefeliciteerd!

De winnaar werd tijdens de GGD-conferentie Samen naar een rookvrij Amsterdam bekendgemaakt op Wereld Niet Roken Dag 31 mei. In mei kon er online gestemd worden op de 9 genomineerden voor de award.

Rookvrije cultuur

HVO Querido is een instelling voor mensen in een kwetsbare situatie. Volgens de onafhankelijke jury bieden zij de juiste ondersteuning voor een rookvrije cultuur. Zo werken ze bijvoorbeeld met coaches die per locatie werken aan een rookvrije omgeving, en dit alles op 50 locaties. Een mooie bijkomstigheid is dat de zorgverleners worden beschermd tegen meeroken.

Waarom een award

Iedereen kan een bijdrage leveren aan een rookvrije samenleving. Er zijn al veel mooie rookvrije initiatieven in Amsterdam-Amstelland zoals rookvrije kinderboerderijen, speelplekken en sportverenigingen. Door het uitreiken van deze regionale award krijgen bewoners en initiatieven die een bijdrage leveren aan rookvrije omgevingen én anderen inspireren om dat ook te doen waardering voor hun werk. En ze worden aangemoedigd om door te gaan op weg naar een rookvrij Amsterdam-Amstelland. Naast de Rookvrije Generatie winnaar award krijgt HVO Querido ook een sessie met advies van longarts Wanda de Kanter.

Meer informatie

Amsterdam Rookvrij
Rookvrije Generatie
HVO Querido