Pad tot huidige pagina

Amsterdam versnelt boostercampagne met XXL-vaccinatielocatie RAI

16 december 2021

Vanmiddag bracht wethouder Kukenheim een bezoek aan de nieuwe XXL-vaccinatielocatie in de RAI. Met deze grote vaccinatielocatie bereidt GGD Amsterdam zich voor op het zetten van maximaal 15.000 boosterprikken per dag. Hiermee kan Amsterdam voldoen aan de opdracht van de minister van VWS om voor eind januari iedereen boven de 18 een boosterprik te geven.

Met de RAI is gekozen voor één centraal gelegen en goed bereikbare locatie om zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen de boosterprik te kunnen geven. Ook op de vaccinatielocaties Plein '40-'45, Anton de Komplein, Buikslotermeerplein en in Amstelveen kan men nog steeds terecht voor de booster, echter op kleinere schaal. Alle locaties zijn ook tijdens de feestdagen open. Wel zijn er dan aangepaste openingstijden.

Wethouder Kukenheim; “Met deze versnelling hopen we zoveel mogelijk Amsterdammers zo snel mogelijk te beschermen, zeker nu we te maken hebben met de nieuwe - nog besmettelijkere - omikronvariant. De GGD werkt hard om iedereen die daarvoor aan de beurt is een boosterprik te geven. Ik roep iedereen op om deze extra bescherming te halen, voor jezelf en je naasten. Laten we wederom voor elkaar zorgen, zeker in deze tijd."

Alleen op afspraak

Mensen die aan de beurt zijn voor de boosterprik, kunnen online een afspraak maken. Door alléén op afspraak te prikken wordt de capaciteit verdubbeld ten opzichte van vrije inloop. Tijdens het maken van een afspraak wordt er online al veel (administratief) voorwerk gedaan. Hierdoor kunnen er op de locaties meer boosters gezet worden.

Geduld

Door de enorme versnelling van de boostercampagne werkt het landelijke systeem om een afspraak te maken nog niet optimaal. Hierdoor kan het voorkomen dat het maken van een afspraak langer duurt of dat u langer moet wachten op een passende locatie. Er wordt momenteel heel hard gewerkt om iedereen op een zo kort mogelijke termijn dicht bij huis een boosterprik aan te bieden. Tot die tijd vragen wij om uw geduld en adviseren wij u om het op een later tijdstip nogmaals te proberen als het niet lukt.

Eerste en tweede prik

Voor het halen van de eerste of tweede prik blijft vrije inloop mogelijk op de locaties Plein 40-45, Anton de Komplein en bij de RAI. Hiernaast blijven de voorlichtingsteams zich inzetten in de stadsdelen om mensen voor te lichten over vaccineren en vragen hierover te beantwoorden. De mobiele prikunits worden de komende weken ingezet om de meest kwetsbare populaties in zorginstellingen een boosterprik te geven.