Pad tot huidige pagina

YourPrEP-app is live

23 april 2021

Sinds 15 april is de YourPrEP-app live. Deze app is ontwikkeld door GGD Amsterdam om PrEP-gebruikers te ondersteunen in hun therapietrouwheid en hen te voorzien van betrouwbare informatie. Met de app hoopt de GGD ook nieuwe doelgroepen te bereiken die nog niet bekend zijn met PrEP.

PrEP is een pil die een hiv-infectie kan voorkomen. De pil is bedoeld voor mensen die geen hiv hebben, maar wel een verhoogd risico lopen om geïnfecteerd te raken. In Nederland zijn dit vooral mannen die seks hebben met mannen (MSM) en transgender personen.

Handige app voor PrEP-gebruikers

Gebruikers ontvangen een reminder van de app wanneer het tijd is om een PrEP-pil in te nemen. Met de agenda-interface hebben ze inzicht in hun PrEP-gebruik en de momenten dat ze risico hebben gelopen op hiv. De app voorziet ook in antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent PrEP.

Amsterdams onderzoek

Tijdens het AMPrEP-onderzoek van 2015 t/m 2020 heeft GGD Amsterdam ervaring opgedaan met het bieden van ondersteuning middels een app. Deze ervaring is gebruikt bij het ontwikkelen van de landelijke YourPrEP-app, die inmiddels ook door andere GGD’en wordt gebruikt.

Bereiken van nieuwe doelgroepen

De YourPrEP-app kan een goede rol spelen bij het terugdringen van hiv. We werken samen met verschillende organisaties in ons netwerk om nieuwe doelgroepen te bereiken en te informeren over PrEP. Denk bijvoorbeeld aan jonge MSM, MSM met een migratieachtergrond en transgender personen.

Nieuwsgierig geworden naar de app? Download de app in de app-stores: