CoronaCheck & CoronaMelder

In 2020 is ook de GGD AppStore druk bezig met corona. Er zijn diverse corona apps verschenen, waarvan er twee ook door de GGD AppStore zijn beoordeeld.

Als eerste is de CoronaCheck app beoordeeld. Deze app is in eerste instantie door OLVG ziekenhuis met Luscii (e-health bedrijf) ontwikkeld voor patiënten van het OLVG met corona-achtige klachten. Andere ziekenhuizen namen het over en gingen het in hun regio’s verspreiden en ook meerdere GGD’en ondersteunden het. Mensen konden zo op afstand toch goed ondersteund worden en snel in contact komen met ziekenhuizen. Bij de beoordeling van deze app hebben we ook advies gevraagd aan Pharos rondom de gebruiksvriendelijkheid en heeft Deloitte nog extra naar de privacy gekeken. Adviezen die hieruit naar voren kwamen, zijn door Luscii zeer goed ontvangen en gebruikt in de verdere verbeteringen van de app. Deze bijdrage vanuit GGD AppStore werd zeer gewaardeerd door Daan Dohmen van Luscii en Maurice van den Bosch van OLVG.

Ook bij de CoronaMelder app, ontwikkeld vanuit VWS, zijn we vanaf het begin af aan uitgenodigd om te adviseren. Zo hebben we meegedaan bij de appathon van VWS en waren we uitgenodigd voor de werkgroep.  De CoronaMelder is inmiddels goed beoordeeld op de volgende aspecten: gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid, onderbouwing en privacy.