Gezocht: harige held

Leven in plaats van overleven

Om weer te leven in plaats van overleven is een van de grootste redenen waarom ik heb gekozen voor een psychosociale hulphond.

Na vele opnames, behandeling, medicatie, dissociaties, herbelevingen, paniekaanvallen, hechtingen, suïcide pogingen, huisarts bezoekjes en zo nog veel meer. Mijn hoofd diagnose is CPTSS en daarnaast overleef ik met anorexia, depressie, slaapstoornis, angststoornis en een dwangstoornis. Door onder andere de vele traumatische gebeurtenissen waaronder seksueel misbruik is mijn leven gestopt en overleef ik alleen nog maar.

24/7 ondersteuning

24/7 iemand die naast je moet staan om je te ondersteunen. Een mens, waardoor je al je zelfstandigheid kwijt bent. De hoop was weg tot ik besefte en er achter kwam dat een psychosociale hulphond mijn leven al terug kan geven door er alleen al te zijn. Waardoor de 24 uurs begeleiding stopt.

Daarnaast kan een psychosociale hulphond veel meer bieden zoals; een gezonde dagstructuur, ondersteunen bij sociale contacten, reguleren van gevoelens en emoties, omgaan met negatieve gedachtes, boodschappen doen, omgaan met stress, zelfstandiger worden, verhindering destructief gedrag, inzicht in jezelf en je probleem, toekomst perspectief, signaleren van overprikkeling, angst, uit dissociaties / paniekaanvallen en/of herbelevingen halen en een balans vinden tussen actief zijn en rust. Elke hulphond is anders en bied zorg op maat.

Maatje voor het leven

Een hulphond is ook geen medicijn. Het is iets waar je goed over na moet denken omdat de hond voor jou zal vechten maar jij dit ook voor de hond zal moeten doen. Een maatje voor het leven, een harige held die niet oordeelt. Een dier met ook gevoel en die ook gewoon hond moet kunnen zijn. Ik hoop de harige held in mijn armen te kunnen sluiten.

Doneer hier