Pad tot huidige pagina

Ik heb een verslavingsprobleem. Waar vind ik hulp? - Veelgestelde vragen

Ik heb een verslavingsprobleem. Waar vind ik hulp? - Veelgestelde vragen

Hieronder staat een aantal van de meest gestelde vragen over de GGD en haar werkzaamheden.

Heroïne en methadon

Drugshulpverlening bij de GGD is gericht op mensen die verslaafd zijn aan zogeheten roesopiaten, zoals heroïne, dit eventueel in combinatie met andere drugs als cocaïne.

De hulpverlening bestaat onder meer uit het bieden van een combinatie van methadonbehandeling en andere hulpverlening aan de groep chronisch verslaafden in Amsterdam. Daarnaast is er een groep heroïneverslaafden waarbij de bestaande behandelingen onvoldoende resultaat hebben opgeleverd. Aan deze groep wordt onder toezicht op medische basis heroïne verstrekt.

De geboden hulp is op basis van vrijwilligheid en niet gericht op het afkicken maar op onderhoud, waarbij de GGD bij de gebruikers gezond gedrag probeert te stimuleren en de risico's op ernstige ziektes als tbc, geslachtsziekten, hepatitis en hiv probeert te verkleinen.

Jellinek

Indien u problemen heeft met drugs als cannabis (wiet, hasj), xtc, paddo's, cocaïne, amfetaminen et cetera of heeft u een alcohol- of gokprobleem, dan kunt u contact opnemen met welzijnsinstelling De Jellinek, telefoon (020) 408 7777, website www.jellinek.nl.

Verdere informatie over drugs is te verkrijgen via www.drugsinfo.nl (Trimbosinstituut) of via de Drugs Informatielijn, telefoon 0900 - 1995 (0,10 euro per minuut).