Pad tot huidige pagina

Ik wil me laten controleren op soa / geslachtsziekten. Kan ik hiervoor een afspraak maken? - Veelgestelde vragen

Ik wil me laten controleren op soa / geslachtsziekten. Kan ik hiervoor een afspraak maken? - Veelgestelde vragen

Hieronder staat een aantal van de meest gestelde vragen over de GGD en haar werkzaamheden.

Indien u op soa getest moet worden voor bijvoorbeeld de verzekering, beroep of sport dan kunt u voor een test gewoon bij uw huisarts terecht.

Als u daarentegen klachten heeft of andere aanwijzingen, kunt u hiervoor terecht bij de Soa-polikliniek van de GGD. Deze is gevestigd aan de Nieuwe Achtergracht 100. Hiervoor gelden wel een aantal criteria.
Onderzoek en behandeling is gratis en er is geen verwijzing door een huisarts nodig. Wel worden enkele persoonlijke gegevens gevraagd maar deze worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Kan ik een afspraak maken ?

Een soa onderzoek is uitsluitend op afspraak! U kunt dit alleen online aanvragen, niet per telefoon. Ga naar het online-afspraak formulier.
Door grote drukte kan niet iedereen een afspraak krijgen. Dit geldt ook voor mensen die eerder wel een afspraak konden maken. Het heeft daarom geen zin om zonder afspraak naar de Soa polikliniek te komen. Lukt het niet om een afspraak te maken? Maak een afspraak bij de huisarts.

Hoe lang moet ik wachten?

Wij streven ernaar om iedereen binnen 30 minuten na de afgesproken tijd in behandeling te hebben genomen. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat het onderzoek tussen de 10 en 50 minuten kan duren, en dat eventueel een voorlopige uitslag 45 minuten na het onderzoek volgt.

Al met al moet u rekening houden dat een bezoek aan de Soa-polikliniek ± 1 tot 1 1/2 uur in beslag kan nemen.

Uitslagen en behandelingen:

Behandeling uitsluitend op afspraak. maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. De wachtkamer is 's ochtends open om 08.15 uur en 's middags vanaf 13.15 uur.

Telefonisch bereikbaar voor uitslagen: maandag t/m vrijdag: van 10.15 tot 12.15 uur op telefoonnummer (020) 555 5822

Heeft u vragen over soa en/of hiv, bel dan de hulp-en informatielijn van SOA-AIDS Nederland; telefoonnummer 0900- 2042040 (10 cent per minuut) of stel uw vragen per email aan infolijn@aidsfonds.nl. Ook kunt u kijken op www.soaaids.nl.