Zorg voor kinderen en jongeren

Oekraïners die bij mensen thuis worden opgevangen, kunnen met vragen en zorgen over hun kinderen terecht bij Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Amsterdam. JGZ biedt advies en ondersteuning bij gezond opvoeden en opgroeien.

Jeugdgezondheidszorg geeft vaccinaties en volgt de groei, de gezondheid en ontwikkeling van kinderen, van zwangerschap tot 23 jaar. Er zijn meer dan 30 jeugdgezondheidszorglocaties verspreid in de regio Amsterdam en Amstelland. Er is dus altijd een locatie in de buurt. JGZ voert het Rijksvaccinatieprogramma uit, waaronder de 22 wekenprik voor zwangere vrouwen tegen kinkhoest. Oekraïners in Nederland kunnen hier ook gebruik van maken.

Contact met JGZ

  • Voor Amsterdam en Weesp kunt u contact opnemen met de Ouder- en Kindteams. Bel hiervoor met (020) 555 5961.
  • Voor Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Duivendrecht, Ouder-Amstel of Uithoorn belt u naar (020) 555 5964.

De medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 08.00 - 17.00 uur.

Er is ook een speciale Ouderchat 0 tot 5 jaar, dagelijks bereikbaar van 08.30 - 22.00 uur. Hier kunnen ouders anoniem vragen stellen aan een jeugdverpleegkundige.

Gratis webinar Trauma Informed Care

Vakblad Vroeg organiseert op 5 april een gratis webinar over wat professionals kunnen verwachten als ze te maken krijgen met Oekraïense gezinnen met kinderen. Naast informatie over trauma, stress en PTSS, geven de sprekers ook informatie over de cultuur en de gewoontes in Oekraïne op het gebied van zwangerschap en het opvoeden van jonge kinderen.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie