Pad tot huidige pagina

Een prik beschermt uw kind en ook anderen

12 maart 2020

De meeste Amsterdamse jongeren en kinderen met hun ouders halen een prik. Zodat zijzelf én anderen beschermd zijn tegen besmettelijke ziekten. Deze ziekten komen daarom minder vaak voor in Nederland. Voorbeelden zijn: de bof, mazelen, rode hond en de meningokokkenziekte. Alleen als bijna iedereen een prik haalt tegen deze gevaarlijke ziektes, blijft iedereen goed beschermd. Daarom kan uw kind gratis een prik halen bij de inloopspreekuren van het Ouder- en Kindteam. Of met een uitnodiging op de speciale prikdagen in Amsterdam en Amstelland.

Praat met een expert

Laat u goed informeren en maak zelf een keuze mét betrouwbare informatie. Bijvoorbeeld over welke ziekten gevaarlijk zijn, waarom bescherming tegen deze ziekten belangrijk is en hoe veilig de prikken zijn. Ouders en jongeren kunnen praten met jeugdverpleegkundigen via een chat. Jongeren via JouwGGD. Ouders via de Groeigids. Of stel uw vragen aan een jeugdarts bij het Ouder- en Kindteam in uw wijk tijdens de inloopspreekuren.

Tegen deze ziekten kunt u uw kind beschermen

Prik BMR- DTP

Prik Meningokokken

Prik HPV

Overige prikken

Prikschema

Prik gemist?

Kom dan naar het inloopspreekuur bij het OKT team in de buurt.

Een prik halen is veilig

In een prik zit een vaccin. Een vaccin is een middel dat het afweersysteem activeert zonder je ziek te maken. Nederlandse vaccins zijn uitgebreid getest op effect en veiligheid.

Kijk voor meer informatie over het onderzoek naar veiligheid van de prikken. Hier zijn ook de bijsluiters te vinden van alle prikken.