Kakkerlakken

In Amsterdam komt de Duitse kakkerlak het meest voor. Deze is beigebruin van kleur met 2 duidelijke zwarte strepen. Een volwassen exemplaar is ongeveer 2,5 cm lang. Een jonge kakkerlak is zo groot als een speldenknop.

Kakkerlakken houden niet van licht en laten zich overdag meestal niet zien. Ze gaan vooral in het donker op zoek naar voedsel .

Voeding kakkerlakken

Kakkerlakken hebben een voorkeur voor vochtige en zoete voedingswaren. Als ze die niet vinden, dan kiezen ze voor huisstof, afval, vetdruppels, dode insecten, textiel en papier (bijvoorbeeld verpakking van etenswaren). De vrouwtjes van kakkerlakken produceren eipakketten, waar 20 tot 30 kakkerlakken uitkomen. Uit één eipakket kan dus al snel een plaag ontstaan.

Dit kunt u zelf doen

  • Een goede hygiëne in en rond de keuken verkleint de kans op kakkerlakken. Het is belangrijk dat de kakkerlak geen voedsel en vocht vindt.
  • Stop verspreiding van en naar andere ruimten. Dicht waar mogelijk de kieren en naden rond cv-leidingen, vloerbedekking en aanrecht met kit.
  • Kakkerlakken kunnen onder meer via tweedehands meubilair, tassen en andere bagage in uw huis komen. Let hier goed op.
  • Als u last hebt van enkele kakkerlakken, plaats dan een val met een lokstof. Hiermee kunt u deze kakkerlakken doden en een eventuele verdere verspreiding tegengaan.