Pad tot huidige pagina

Cursus Gezond Kopen, Gezond Koken

Lijst

De cursus Gezond Kopen, Gezond Koken gaat over hoe je met weinig geld gezond en lekker kunt eten. Het is bedoeld voor mensen met een laag inkomen die risico hebben op overgewicht, of die kinderen hebben met kans op overgewicht.

Details:

  • cursusleider: diëtist van Diëtisten Groep Amsterdam
  • aantal deelnemers: 8 tot 12
  • kosten: de cursus is gratis
  • aantal bijeenkomsten: 4

Inhoud van de 4 bijeenkomsten

  1. De deelnemers informatie over gezonde en goedkope producten, gezonde manieren van koken en over gezonde porties eten en drinken.
  2. Excursie naar de supermarkt. Wat staat er op de verpakkingen en waar kun je op letten bij het kopen van gezondere producten?.
  3. De deelnemers proeven en vergelijken gezonde en minder gezonde producten en  bedenken samen een gezond recept.
  4. De deelnemers koken hun eigen recept en eten het resultaat samen op.

Cursus aanvragen

Lijst

Organisaties in Amsterdam zoals (voor)scholen, religieuze of welzijnsorganisaties, taalaanbieders, WPI of HVO-Querido kunnen deze gratis cursus aanvragen voor hun achterban.

Aanvragen kan telefonisch of via e-mail:

Na aanmelding bekijken we in overleg met de aanvrager of de cursus geschikt is voor de doelgroep.

Goed onderbouwd

De cursus is 15 jaar geleden ontwikkeld door GGD Amsterdam en Cordaan Thuiszorg. Op dat moment was er geen goede manier om bij een groeiend aantal Amsterdammers het probleem van overgewicht op te lossen.

In 2012 is de cursus door het Centrum Gezond Leven (CGL) van het RIVM erkend als theoretisch goed onderbouwd. In 2019 is hij opnieuw door het CGL erkend en in haar databank opgenomen.