Nieuwsbrief Gezonde en Kansrijke Start nov/dec 2023

13 maart 2024

Nieuwsbrief Gezonde en Kansrijke Start nov/dec 2023

Afbeelding

Terugblikken

De Week van de Gezonde en Kansrijke Start

Wat was het een mooie en geslaagde editie van de Week van de Gezonde en Kansrijke Start.
Dank aan iedereen die er was!
Het hoogtepunt van de week was de netwerkdag op donderdag.
Er werden verschillende netwerksessies gehouden per stadsdeel, er waren mooie theaterscènes te zien, deelsessies met interessante onderwerpen en we konden elkaar vinden bij een gezellige lunch en afsluitende borrel.

Was je aanwezig bij de week? Vul dan hier je feedback in!

Verder hebben wij heel veel mooie en leuke reacties ontvangen van jullie tijd met de baby’s.
Helaas hebben jullie afscheid moeten nemen van jullie kindje, maar ze zijn in goede handen bij ons en zijn bij hun vriendje; Baby Sami bij de Spelinlopen.

Dank voor jullie medewerking en inzet! Hier doen we het voor.


Dreamsupport wint impulsprijs Verschilmaker Kansrijke Start

Ze ontvingen de prijs voor het programma ‘Samen op weg naar het ouderschap’, een online serie voor geboortezorg professionals om hiermee kwetsbare moeders die zwanger of net bevallen zijn, beter te kunnen bereiken.

De online serie bestaat uit 10 tools die aansluiten op de behoeften van deze moeders en een cultuur sensitieve aanpak hebben. De serie is ontstaan vanuit de lokale coalitie Gezonde Kansrijke Start in Nieuw-West.

Aanmelden online serie 'samen op weg naar het ouderschap'

Dat kan op deze website: Samen op weg naar ouderschap


Hulp voor aanstaande ouders: wat vind jij ervan?

Verslag van de brainstormsessie.

Voor een Gezonde en Kansrijke start is een sluitende keten van signalering, passende ondersteuning, zorg en voorzieningen voor (aanstaande) ouders van groot belang. De afgelopen maanden is samen met vele betrokkenen gekeken hoe deze keten versterkt kan worden. Hieruit kwamen concrete oplossingsrichtingen. Tijdens de bijeenkomst op 6 november zijn deelnemers meegenomen in de oplossingsrichtingen en is feedback gevraagd om erachter te komen wat wel en juist niet werkt.


Stichting SINA

Stichting SINA richt zich op het helpen van gezinnen met beperkte inkomens.
Maaike Neys is teamleider projecten kinderen: "We zorgen voor ondersteuning voor gezinnen, aanstaande moeders en gezinnen met pasgeboren kinderen die zelf niet voldoende middelen hebben. We doen huisbezoeken en zorgen ervoor dat ze de basisbenodigdheden hebben. Denk aan bedden, luiers en kraampakketten. We bieden aan oudere kinderen ook de mogelijkheid voor het volgen van sportlessen, zwemlessen en culturele activiteiten. Als de behoefte groot is, halen we maatschappelijk werkers erbij voor langdurige hulp."


Zorgverzekering met korting

Amsterdammers met een laag inkomen en weinig vermogen kunnen meedoen met de Collectieve zorgverzekering van de gemeente Amsterdam bij Zilveren Kruis. Deze verzekering heeft een aantal voordelen. Zo is de goedkoopste aanvullende verzekering gratis. De aanvullende verzekering vergoedt bijvoorbeeld ook de eigen bijdrage voor kraamzorg.

Kijk op www.amsterdam.nl/zorgverzekering voor premies, voorwaarden en aanvraagformulier. Hier kun je ook de huidige verzekering vergelijken met de Collectieve zorgverzekering.


In the Spotlight

Home-Start is een landelijk opvoedprogramma, waarbij ervaren en getrainde vrijwilligers ondersteuning bieden aan gezinnen met jonge kinderen (dit kan al starten tijdens de zwangerschap). Het motto van Home-Start is dat gezinnen er niet alleen voor staan! Ze zijn er voor alle ouders.
Lees hieronder meer over Home-Start via onze eigen Linkedin-Groep!


Nieuwtjes

Linkedin groep

Gezonde en Kansrijke Start heeft een eigen Linkdin-groep!
Zo blijf je up-to-date en vind je elkaar makkelijk.
Ben jij al lid? Volg de groep via deze link:

Podcast

‘Project opgroeien’ is de podcast van de Jeugdgezondheidszorg GGD Amsterdam.
Luister de podcast hier! Fijn voor tijdens je volgende pauze, wandeling of sportmoment.

Ook interessant


Lijst

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van het programma Gezonde en Kansrijke Start van GGD Amsterdam.


In- of uitschrijven voor de nieuwsbrief