Pad tot huidige pagina

Bescherm uw kind tegen HPV, BMR, DTP en meningokokken

Afbeelding

Lijst

Vaccineren is verstandig. Het beschermt uw kind  tegen vaak zeer besmettelijke (kinder)ziekten die ernstige gevolgen kunnen hebben. Als uw kind aan de beurt is, ontvangt u een uitnodiging voor vaccinaties tegen BMR, DTP, HPV en/of meningokokken.

Meer informatie

Via onderstaande buttons vindt u meer informatie over de vaccinaties en de ziektes waartegen ze beschermen. Heeft u vragen over vaccineren? Stel ze aan de expert of bekijk de veelgestelde vragen.

Bekijk het vaccinatieschema (PDF, 43 kB)

Lijst

BMR- en DTP-vaccinatie

De BMR-vaccinatie beschermt uw kind tegen bof, mazelen en rode hond. De vaccinatie bestaat uit twee prikken: een als uw kind 14 maanden is, en de tweede als uw kind 9 jaar is. Hiermee is uw kind goed beschermd tegen deze ziektes.

De DTP-vaccinatie beschermt uw kind tegen difterie, tetanus en polio. Deze prik is de laatste in een serie van vijf prikken:

  • DKTP-Hib-HepB-vaccinatie: met 3, 5 en 11 maanden
  • DKTP-vaccinatie: met 4 jaar
  • DTP-vaccinatie: met 9 jaar

HPV-vaccinatie

De HPV-vaccinatie beschermt uw kind tegen zes soorten kanker. Vanaf dit jaar nodigt GGD Amsterdam jongens en meisjes vanaf 9 jaar uit voor de eerste prik. Dit is een jaar eerder dan in de rest van Nederland. De reden is dat we deze vaccinatie in Amsterdam samen met de BMR- of de DTP-vaccinatie geven. Zo hoeft u niet extra langs te komen.

Jongeren van 14 jaar of jonger krijgen 2 prikken, jongeren van 15 jaar en ouder krijgen 3 prikken. Jongeren geboren in 2008 krijgen een uitnodiging voor de HPV-vaccinaties samen met hun meningokokken ACWY-vaccinatie.

Meningokokken ACWY-vaccinatie

Jongeren vanaf 14 jaar krijgen een uitnodiging om een prik te halen tegen meningokokken. De meningokokkenziekte kan bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking veroorzaken.

Locaties

We geven de vaccinaties op locaties in Amsterdam-Amstelland.
In uw uitnodiging staat waar u naartoe kunt. Klik hieronder voor de adressen.

Een prik halen is veilig, ook tijdens corona

De GGD werkt veilig en gezond.

  • Haal geen prik als uw kind of de ouder/verzorger die meegaat verkouden of benauwd is, hoest of koorts heeft.
  • Haal ook geen prik als iemand anders in het gezin koorts heeft of benauwd is.
  • Uw kind mag de prik halen als de klachten minstens 24 uur over zijn.
  • Houdt u aan de corona-regels.
  • Na een vaccinatie is uw kind niet gevoeliger voor het coronavirus en is de weerstand niet minder.