Pad tot huidige pagina

Contact met Jeugdgezondheidszorg (JGZ)

Het (aanstaande) ouderschap brengt talloze grote en kleine vragen met zich mee. Slaapt uw kindje niet goed door? Maakt u zich zorgen om uw puber? Wil de borstvoeding niet lukken? Gelukkig kunt u met al deze vragen terecht bij Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Amsterdam.

U kiest zelf de manier van contact die het beste bij u past. U kunt bellen, chatten of een afspraak maken en langskomen op een locatie in de buurt.

Chat met een verpleegkundige

Stel uw vraag via de chat aan een jeugdverpleegkundige De chat is er voor ouders en verzorgers. Er is een aparte chat voor jongeren Chatten is vrijblijvend en anoniem.

Bel ons of maak een afspraak

GGD Amsterdam heeft meer dan 30 Jeugdgezondheidszorg-locaties. Er is altijd een locatie bij u in de buurt

  • Woont u in Amsterdam, of gaat uw kind daar naar school? Dan kunt u terecht bij de Ouder- en Kindteams Amsterdam bij u in de buurt. Bel met vragen of voor het maken van een afspraak naar (020) 555 5961 Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
  • Woont u in de regio Amstelland (Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Ouder-Amstel of Uithoorn) of gaat uw kind daar naar school? Dan kunt u terecht bij JGZ-locaties in Amstelland Bel met vragen of voor het maken van een afspraak naar (020) 555 5964 Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Mazelen en kinkhoest

Heeft u vragen over de vaccinaties tegen mazelen en kinkhoest voor uw kind? Bel ons op (020) 555 5961 Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Ouderportaal

Is uw kind jonger dan 12 jaar? Dan kunt u eenvoudig uw afspraken inzien en verzetten via het Ouderportaal Is uw kind ouder, neem dan telefonisch contact met ons op. U kunt op dit moment geen afspraken maken en afzeggen in het Ouderportaal. Bel ons dan.

Digitaal dossier Jeugdgezondheidszorg

De resultaten van gezondheidsonderzoeken houden we bij in het digitaal dossier Jeugdgezondheidszorg van uw kind. Dit gaat om bijvoorbeeld de uitslagen van de ogen- en gehoortest, lengte en gewicht.

Als ouder heeft u het recht het dossier in te zien. Als er iets niet klopt, kunt u gegevens laten wijzigen of verwijderen. Voor het digitaal dossier Jeugdgezondheidszorg geldt een wettelijke bewaarplicht van 15 jaar.

Wilt u het dossier van uw kind bekijken?

Ouders van kinderen tot 12 jaar kunnen dit doen via het Ouderportaal Voor het dossier van kinderen vanaf 12 jaar, kunt u een e-mail sturen naar jgzclientadministratie@ggd.amsterdam.nl U krijgt dan informatie over hoe u het dossier kunt inzien.

Privacy

Wij gaan zorgvuldig om met de gegevens van u en uw kind. Het digitaal dossier Jeugdgezondheidszorg is goed beveiligd. Alleen medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg die bij uw kind betrokken zijn, hebben toegang tot het dossier. Lees meer over hoe Jeugdgezondheidszorg omgaat met uw privacy

Ga snel naar: