---
Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Reizigersvaccinatie

3 april 2014

inloopspreekuur

Online afspraken banner

info op alfabet

info per rubriek

__________________________________________________________

(03-04-2014) Buiktyfusvaccin weer beschikbaar

Het buiktyfusvaccin is vanaf vandaag weer volledig beschikbaar en wordt geadviseerd volgens de regels van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR)

(27-03-2014) Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië

Gaat u binnenkort naar de WK? Voor Brazilië worden vaccinaties aanbevolen en voor sommige delen geldt een malaria-advies. Lees verder >.

(20-01-2014) Meningitis vaccinatieadvies voor mannen die seks hebben met mannen is ingetrokken

In Nederland was naar aanleiding van een deskundigenberaad van het RIVM in augustus 2013 een vaccinatieadvies gegeven voor mannen die seks hebben met mannen (MSM) ouder dan 30 jaar die reizen naar steden (Parijs, Berlijn en New York) waar zich recent uitbraken voordeden met meningokokkenziekte onder MSM met de intentie om actief deel te nemen aan activiteiten binnen de homogemeenschap en/of daar seksuele contacten hebben. Er zijn in Nederland de afgelopen jaren en ook in de afgelopen maanden onder MSM echter geen gevallen van meningokokkenziekte serogroep C gemeld. Om deze reden en omdat de epidemie ook in de andere landen tot staan lijkt gebracht, wordt het vaccinatieadvies per direct ingetrokken. (bron: RIVM)

(10-06-2013) Poliovaccinatie voor reizigers naar Israël

De WHO heeft bekend gemaakt dat in Israel voor het eerst sinds 2002 poliovirus in het rioolwater is geconstateerd. Er zijn geen ziektegevallen gemeld en de kans dat het virus zich verspreidt is klein.

Normaliter geldt er geen vaccinatieadvies voor reizigers naar Israël. Het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum voor Reizigers) adviseert nu wel een DTP (Difterie, Tetanus Polio) vaccinatie voor alle reizigers vanaf 18 jaar die van plan zijn naar Israël te reizen en van wie de laatste poliovaccinatie langer dan 10 jaar geleden is.

De vaccinatie is niet nodig voor kinderen tot en met 18 jaar die via het Rijksvaccinatieprogramma zijn gevaccineerd. Zij krijgen op 9-jarige leeftijd hun laatste DTP-prik, die 10 jaar geldig is.

Wij zijn gesloten op:

  • Vrijdag 18 april Goede Vrijdag
  • Maandag 21 april 2e Paasdag
  • Donderdag 1 mei Dag van de Arbeid
  • Maandag 5 mei Bevrijdingsdag
  • Donderdag 29 mei Hemelvaartsdag
  • Vrijdag 30 mei
  • Maandag 9 juni 2e Pinksterdag

Daarnaast werken wij op vrijdag 2 mei alleen op afspraak.