Pad tot huidige pagina

Zwanger op reis buiten Europa

Bent u zwanger of wilt u op korte termijn zwanger worden? Zorg dat u beschikt over de juiste informatie als u op reis wilt. U kunt dan zelf afwegen of het belang van uw reis opweegt tegen de risico’s voor u en uw ongeboren kind.

Het is belangrijk om goed af te wegen of een reis naar de subtropen of tropen tijdens de zwangerschap verstandig is. Veel ziektes kunnen namelijk tijdens de zwangerschap ernstiger verlopen. Ook malaria kan tijdens de zwangerschap ernstiger verlopen en geeft een verhoogde kans op een miskraam. En sommige vaccinaties geven we liever niet tijdens de zwangerschap.

Vaccinaties

Veel vaccinaties, zoals DTP, hepatitis A, hepatitis B, buiktyfus, meningitis en rabiës, zijn veilig voor zwangeren. Maar sommige vaccinaties geven we liever niet. We bespreken de mogelijkheden en risico’s altijd met u tijdens het adviesgesprek.

Advies op maat

Gaat u op reis en bent u zwanger of wilt u op korte termijn zwanger worden? Meld dit dan bij de verpleegkundige of arts van GGD Reisvaccinaties. U krijgt altijd een advies op maat. Kijk op onze afspraakpagina voor spreekuurtijden, adres en prijzen.