Pad tot huidige pagina
Amsterdammers stropen hun mouwen op voor de coronavaccinatie bij GGD Amsterdam.

Coronavaccinatie bij GGD Amsterdam

14 juni 2021

Wanneer u aan de beurt bent, kunt u een afspraak maken voor uw coronavaccinatie. Dit kan online en telefonisch. We leggen u graag uit hoe het vaccineren werkt bij GGD Amsterdam.

In English

Goed om te weten: u kunt alleen een afspraak maken als u valt in een van de groepen die aan de beurt zijn.

Afspraak maken: telefonisch of online

Bent u aan de beurt? Maak dan snel een afspraak voor uw vaccinatie. Omdat we het vaccineren willen versnellen, mag u alvast online een afspraak inplannen (met uw DigiD). U hoeft dus niet te wachten tot de uitnodiging op de deurmat ligt. Dit geldt niet voor mensen met een medische indicatie. Zij kunnen pas een afspraak maken als zij een uitnodiging van de huisarts hebben gekregen.

Maakt u uw afspraak liever telefonisch? Wacht dan op de brief van het RIVM en bel naar het telefoonnummer dat daarin staat. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. De telefonist stelt u een aantal vragen en plant twee afspraken voor u in. Het vaccineren bestaat namelijk uit twee prikken.

Zo gaat het op de afspraak

GGD Amsterdam vaccineert momenteel op 4 locaties. Check voordat u gaat in de afspraakbevestiging bij welke locatie u moet zijn. U kunt zich alleen laten vaccineren op de tijd en de locatie die op de bevestiging staan.

Hulp nodig om er te komen?

Als u geen vervoer heeft naar de vaccinatielocatie, kunt u hulp vragen aan iemand die u kent. U mag iemand meenemen.

 • Maakt u gebruik van het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) of Valys? Dan kunt u dat ook gebruiken. Heeft u geen AOV-pas, neem dan contact op met 0800-0643 om er een aan te vragen.
 • Vrijwilligers van Voor Elkaar in Amsterdam helpen ouderen graag met het maken van een afspraak en/of het vervoer naar de vaccinatielocatie. Bel hiervoor naar Voor Elkaar in Amsterdam: 020 - 767 0031.

Goed toegankelijk

Alle vaccinatielocaties zijn goed toegankelijk, ook met een rolstoel of rollator. Er zijn rolstoelen aanwezig waar u gebruik van kunt maken. Op de locaties is voldoende ruimte om binnen te wachten.

Na de prik

Na de prik zit u nog 15 minuten in een wachtkamer om te zien of er een allergische reactie optreedt. Er is altijd een arts aanwezig.

Dit neemt u mee naar de afspraak:

 • De brief van het RIVM en de ingevulde lijst met vragen over uw gezondheid
 • Uw ID-kaart of paspoort
 • Een mondkapje
 • Trek kleding aan waarbij u makkelijk uw bovenarm kunt ontbloten

U mag iemand meenemen naar de afspraak om u te helpen.

Mogelijke bijwerkingen

Na de prik kunt u een paar dagen last hebben van spierpijn of koorts. Dit is normaal. Maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met uw huisarts.

Bent u gevaccineerd? Dan is de kans groot dat u niet (of minder) ziek wordt na een besmetting met corona. Het is nog niet bekend of iemand die gevaccineerd is het virus kan verspreiden. Daarom moet u na de prik nog wel de algemeen geldende coronaregels volgen.

Meer informatie

We kunnen ons goed voorstellen dat u nog vragen heeft over de coronavaccins en de vaccinatie zelf. Daarom hebben we de meestgestelde vragen voor u op een rij gezet.

 • Eenvoudige uitleg over vaccineren.
 • Informatie in andere talen.
 • Heeft u algemene vragen over de vaccins of het vaccineren? Bel het landelijke nummer 0800 - 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur).
 • Heeft u een medische vraag over uw vaccinatie? Bel de GGD Medische Informatielijn Vaccineren voor burgers: 088 - 767 40 80.
 • Voor specifieke vragen aan GGD Amsterdam verwijzen we u naar de contactpagina.