Pad tot huidige pagina
Amsterdammers stropen hun mouwen op voor de coronavaccinatie bij GGD Amsterdam.

Coronavaccinatie bij GGD Amsterdam

30 september 2021

U bent zonder afspraak van harte welkom op de vaccinatielocaties van GGD Amsterdam. Voor uw eerste of tweede prik, maar ook voor vragen over vaccinatie. Er zijn ook mobiele prikteams actief in diverse buurten in Amsterdam.

In English

Op onze locaties blijven de maatregelen van 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje gelden.

Prikken zonder afspraak

Tijdens de openingstijden kunt u zonder afspraak binnen lopen voor uw eerste of tweede prik. Houd er wel rekening mee dat tussen beide prikken minimaal 21 dagen moet zitten.

Vaccinatielocatie of in de buurt

De vaccinatielocaties zijn verspreid over de stad en goed toegankelijk, ook met een rolstoel of rollator. Er zijn rolstoelen aanwezig waar u gebruik van kunt maken.

Zoek een vaccinatielocatie >

Wilt u liever naar een mobiel prikteam bij u in de buurt?  Bekijk dan de planning om te zien waar we prikken.

Zoek een mobiel prikteam >

Dit neemt u mee naar de afspraak:

  • Uw ID-kaart of paspoort*
  • Een mondkapje
  • Trek kleding aan waarbij u makkelijk uw bovenarm kunt ontbloten

*Ongedocumenteerden kunnen zonder paspoort of ID bij ons terecht.

Hulp nodig?

Als u geen vervoer heeft naar de vaccinatielocatie, kunt u hulp vragen aan iemand die u kent. U mag iemand meenemen.

  • Maakt u gebruik van het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) of Valys? Dan kunt u dat ook gebruiken. Heeft u geen AOV-pas, neem dan contact op met 0800-0643 om er een aan te vragen.
  • Vrijwilligers van Voor Elkaar in Amsterdam helpen ouderen graag met het maken van een afspraak en/of het vervoer naar de vaccinatielocatie. Bel hiervoor naar Voor Elkaar in Amsterdam: 020 - 767 0031.

Na de prik

Na de prik zit u nog 15 minuten in een wachtkamer om te zien of er een allergische reactie optreedt. Er is altijd een arts aanwezig.

Liever een afspraak maken?

U kunt op twee manieren een afspraak maken:

  • online via planjeprik.nl (met DigiD)
  • telefonisch via het landelijke afsprakennummer 0800 - 7070. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. De telefonist stelt u een aantal vragen en plant twee afspraken voor u in. Het vaccineren bestaat namelijk uit twee prikken.

Mogelijke bijwerkingen

Na de prik kunt u een paar dagen last hebben van spierpijn of koorts. Dit is normaal. Maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met uw huisarts.

Bent u gevaccineerd? Dan is de kans groot dat u niet (of minder) ziek wordt na een besmetting met corona. Het is nog niet bekend of iemand die gevaccineerd is het virus kan verspreiden. Daarom moet u na de prik nog wel de algemeen geldende coronaregels volgen.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met GGD Amsterdam.