Pad tot huidige pagina

Hitte

Lekker weer met zomerse temperaturen geeft veel mensen de tijd om te genieten. Maar te veel hitte kan gezondheidsklachten geven en zelfs gevaarlijk zijn. Dit geldt vooral voor kwetsbare groepen zoals ouderen, chronisch zieken en jonge kinderen. Door maatregelen te nemen kun u overlast door hitte beperken.

Op de website www.g​gdleefomgeving.nl leest u meer over hitte. U vindt er informatie over wat u zelf kunt doen en de website geeft antwoorden op veel gestelde vragen.

Wat doet de GGD en de gemeente?

Het team Milieu en Gezondheid van de GGD adviseert de gemeente bij evenementen op warme dagen. Ook attendeert de GGD zorgverleners wanneer er een hitteperiode aankomt, zodat zij cliënten hierover kunnen informeren. Ben u zorgverlener en sta u nog niet op de mailinglijst? Laat het dan aan ons weten via onderstaand mailadres.

De gemeente Amsterdam maakt beleid om de stad aan te passen naar de effecten van een veranderend klimaat. Door voorbereid te zijn op hitte, droogte en wateroverlast moet de stad prettig en leefbaar blijven. In de ‘uitvoeringsagenda klimaatadaptatie’ op de site van de gemeente lees u meer hierover.

Hitte in Amsterdam

Niet overal in de stad is het even warm. Op deze kaart ziet u het temperatuurverschil in Amsterdam op een warme dag.  Ook is er een kaart met de watertappunten in Amsterdam

Informatie voor professionals

Contact

Hebt u gezondheidsklachten door de hitte, neem dan contact op met uw huisarts Als u een algemene vraag heeft over hitte en gezondheid kun u terecht bij het team Milieu en Gezondheid