Pad tot huidige pagina

Nieuwsbrief GGD Amsterdam - mei 2022

21 juni 2022

Nieuwsbrief GGD Amsterdam - mei 2022

Afbeelding

Lees het hele interview

Salem Zeggay is al 5½ jaar jeugdarts bij GGD Amsterdam. Een mooie baan, vindt ze zelf. Sinds 2 maanden houdt ze zich bezig met Oekraïense vluchtelingen en hun kinderen. Salem: “Alle kinderen in Nederland moeten gezond en veilig kunnen opgroeien, ook de nieuwkomertjes.”


Afbeelding

Hoe maak jij Amsterdam rookvrij?

Tijdens de conferentie ‘Samen naar een rookvrij Amsterdam’ praten we met bewoners en professionals over rookvrije omgevingen bij sportclubs en scholen, stoppen met roken en meer. De conferentie is op 31 mei in de Tolhuistuin en is ook online te volgen. Deelname is gratis.


Afbeelding

Meer aandacht voor testen op hiv

In de Europese Spring Testing Week (16 t/m 23 mei) vragen we aandacht voor het vroegtijdig signaleren van hepatitis en hiv. Hierdoor krijgen mensen sneller de zorg die ze nodig hebben. Wie wil, kan tijdens en na deze week bij ons en andere organisaties terecht voor een gratis hiv-test.


Kort coronanieuws

  • Tijdens Hemelvaart en Pinksteren zijn de openingstijden van de locaties voor testen en vaccineren aangepast.
  • Wat moet je doen na een positieve zelftest? We hebben het voor je op een rij gezet.
  • Er wordt onderzoek gedaan naar de impact van corona op jongvolwassenen. Jongeren tussen de 16 en 25 jaar kunnen meedoen via pandemening.nl.

Afbeelding

Werken aan een gezonde leeromgeving

De Gezonde School Amsterdam heeft komend schooljaar plek om nieuwe scholen te ondersteunen. Met het programma kunnen scholen bijdragen aan de fysieke, sociale en mentale gezondheid van leerlingen. Aanmelden kan nog tot 1 juni.


Afbeelding

GGD Amsterdam op sociale media

GGD Amsterdam is ook actief op sociale media. Daar delen we verhalen, actualiteiten, onderzoeken en tips. Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Volg ons dan op:


Lijst

Contact

Aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief.

Heeft u vragen naar aanleiding van de nieuwsbrief? Neem contact met ons op via communicatie@ggd.amsterdam.nl.


Lijst

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van GGD Amsterdam en gericht aan gemeenten, (zorg)instellingen en organisaties in ons werkgebied.

Kent u iemand die deze nieuwsbrief ook wil lezen? Stuur hem dan vooral door!


Lijst