Waar kunt u terecht?

21 september 2018

Mannen die seks hebben met mannen of sekswerkers kunnen voor gratis vaccinatie tegen hepatitis B terecht bij alle GGD'en in Nederland.

Vaccinatielocaties in Amsterdam

GGD, afdeling infectieziekten

Gratis hepatitis B vaccinatie voor mannen die seks hebben met mannen en voor sekswerkers . Mannen die seks hebben met mannen kunnen ook kiezen voor het combinatievaccin hepatitis B en A. Voor dit combinatievaccin betaalt men een eigen bijdrage van € 25 per vaccinatie (€ 75 in totaal).

Adres:

Nieuwe Achtergracht 100, 3e verdieping. (volg de zwarte lijn en kies uit de automaat een nummer voor de hepatitis B vaccinatiecampagne (= oranje knop).

Afspraak maken voor vaccinatie zonder soa-onderzoek

Bel tijdens kantooruren (020) 555 5464
Online kan dit via mantotman.nl

Inloop zonder afspraak voor vaccinatie zonder soa onderzoek

Elke donderdagavond tussen 17.00 en 19.30 uur kunnen mannen zo binnenlopen en een gratis vaccinatie tegen hepatitis B halen. Voor het combinatievaccin hepatitis B en A betaalt men een eigen bijdrage van € 25 per vaccinatie (€ 75 in totaal).

Let op! Op donderdagavond 27 december 2018 is het hepatitis B spreekuur gesloten.

_________________________________________________________

GGD, Soa polikliniek (als onderdeel van het soa onderzoek)

Weesperplein 1

Gratis hepatitis B vaccinatie voor mannen die seks hebben met mannen en voor sekswerkers . Mannen die seks hebben met mannen kunnen ook kiezen voor het combinatievaccin hepatitis B en A. Voor dit combinatievaccin betaalt men een eigen bijdrage van € 25 per vaccinatie (€ 75 in totaal).

Voor het maken van een afspraak kunt u op elke werkdag bellen tussen 08.30 tot 10.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur, via telefoonnummer (020) 555 5822.
U kunt ook online een afspraak aanvragen.

Onedayclinic

De Onedayclinic in Amsterdam vaccineert vanaf januari 2017 mannen die seks hebben met mannen en sekswerkers gratis tegen hepatitis B. Mannen die seks hebben met mannen kunnen ook kiezen voor het combinatievaccin hepatitis B en A. Voor dit combinatievaccin betaalt men een eigen bijdrage van € 25 per vaccinatie (€ 75 in totaal).
Voor meer informatie kijk op www.onedayclinic.nl

GGD, P&G 292
Gratis hepatitis B vaccinaties voor sekswerkers. Maak een afspraak of bel (020) 531 8600.
Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 292.

HIV centra
Mannen die seks hebben met mannen (geldt ook voor sekswerkers) kunnen terecht bij de volgende HIV centra in Amsterdam: AMC, Vumc, Mc Slotervaart, Jan van Goyen, DC klinieken Oud-Zuid, St Lucas Andreas (OLVG West). Vraag uw behandelaar voor meer informatie.

Huisarts
Wilt U weten of uw huisarts meedoet aan het landelijk vaccinatieprogramma hepatitis B, bel met de GGD, tel. (020) 555 5464.

In Amsterdam wordt de gratis hepatitis B vaccinatie ook door de GGD aangeboden in het kader van het Homocohort, het project Vertrouwensvrouw prostituees en het project Jongensprostitutie.

Folders voor mannen met homo- en biseksuele contacten worden verspreid in het gay-circuit van Amsterdam.

_______________________________________________________

In Amsterdam worden iedere maand door de GGD vaccinaties op locatie gegeven.
Lijst met plaatsen en tijden van komende vaccinaties op locatie.

Voor meer achtergrondinformatie over hepatitis B: mantotman.nl of soa.nl

_______________________________________________________

Chatten over soa, seksualiteit en vaccinaties

De GGD Amsterdam is wekelijks online op social media (Bullchat en Grindr), om vragen te beantwoorden over veilige seks, Hepatitis B vaccinaties, risico’s op soa’s en  mogelijkheden voor het doen van een soa-test.

Wanneer
De GGD is elke zondag van 16:00-18:00 uur online op Bullchat onder de naam GGD Amsterdam. Ook is de GGD op niet vastgestelde momenten online op Grindr.

De voorlichters op Bullchat zijn geen verpleegkundigen. Op specialistische vragen kunnen zij dus geen antwoord geven.

Mocht u vragen hebben over de aanwezigheid van GGD Amsterdam op social media, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen via (020) 555 5464.

Uitbraak hepatitis A onder mannen die seks hebben met mannen

Let op, er is een uitbraak van hepatitis A gaande. Zie dit nieuwsbericht.

Mannen die al volledig tegen hepatitis B zijn gevaccineerd kunnen uitsluitend een afspraak maken voor een hepatitis A vaccinatie op het Reizigersadvies en Vaccinatiebureau.