Pad tot huidige pagina

Informatie voor professionals

Afbeelding

Lijst

Professionals kunnen op verschillende manieren een bijdrage leveren aan een rookvrije samenleving. Dit kan in de werkomgeving bijvoorbeeld door mensen te adviseren over of te begeleiden bij stoppen met roken. Op deze pagina staan verschillende voorbeelden en links naar handige websites die professionals kunnen helpen.

Als professional kunt u voor rokers het verschil maken om het rookvrije leven vol te houden. Professionals kunnen bijvoorbeeld tabaksgebruikers van een stopadvies voorzien door uitnodigende informatie beschikbaar te stellen en er zichtbaar over te communiceren.

Opleiding en training

Er zijn verschillende opleidingen en trainingen beschikbaar, zodat professionals voldoende vaardigheden hebben om tabaksgebruik te bespreken en mensen van een stopadvies te voorzien.

  • Het Landelijk Coördinatiepunt Stoppen Met Roken heeft een overzicht van het scholingsaanbod in bewezen effectieve methodieken bij stoppen met roken.
  • De Toolkit Rookvrije Zorg heeft ook een overzicht van scholingsmateriaal voor verschillende sectoren. Voor professionals in de geboortezorg is er bijvoorbeeld een animatiefilmpje over derdehands rook en een interessante e-learning over hoe je gesprekken voert met aanstaande ouders.

Handige websites en toolkits