Pad tot huidige pagina

Persberichten

10 maart 2020

De door de afdeling Communicatie van de GGD in 2018 t/m 2020 uitgegeven persberichten kunt u hieronder vinden, openen of downloaden.

Voor algemene en persvoorlichting met betrekking tot de GGD kunt u contact opnemen via telefoonnummer (020) 555 5208 (voor persvoorlichting met betrekking tot Ambulance of Meldkamer kunt u contact opnemen met Ambulance Amsterdam, tel. (020) 570 9500).

10 januari 2020
Vrijdag 10 januari: opening vernieuwde soa-polikliniek
Op 10 januari is de vernieuwde SOA-polikliniek bij de GGD Amsterdam geopend. Hiermee kan de GGD efficiëntere zorg aanbieden, zodat ze meer cliënten kunnen ontvangen en voorlichten, testen en behandelen.

5 oktober 2018
Amsterdammers kunnen nu zelf luchtkwaliteit in de stad verbeteren (PDF, 85 kB)
Vanaf 7 oktober kunnen de bewoners van Amsterdam zelf hun stad besturen en via een interactieve game – ClairCity Skylines - aangeven hoe zij de toekomst van Amsterdam zien en hoe ze de luchtkwaliteit en het klimaat in hun stad willen verbeteren.

13 september 2018
Weekend van de Wetenschap: GGD Amsterdam doet mee (PDF, 86 kB)
De GGD Amsterdam opent op zondag 7 oktober haar deuren tijdens het Weekend van de Wetenschap. De GGD is een van de meer dan 250 locaties door heel Nederland waar je live wetenschap & technologie beleeft.

1 augustus 2018
Gratis hepatitis B-vaccinaties tijdens Pride Amsterdam (PDF, 90 kB)
De GGD Amsterdam biedt homo-/biseksuele mannen ook tijdens de komende Pride op locatie gratis vaccinaties aan tegen hepatitis B.

27 maart 2018
GGD Amsterdam verheugd over PrEP advies Gezondheidsraad

De Gezondheidsraad adviseert de minister voor Medische Zorg en Sport om PrEP te verstrekken aan MSM (mannen die seks hebben met mannen) met een hoog risico op hiv en daarbij goede medische begeleiding te organiseren.

22 maart 2018
Gezondheid van lesbische of biseksuele vrouwen en homoseksuele mannen in Amsterdam (PDF, 39 kB)
Lesbische/biseksuele vrouwen ervaren meer psychische klachten dan de heteroseksuele bevolking. Eenzaamheid onder homoseksuele mannen is ten opzichte van 2012 toegenomen. Zowel homoseksuele mannen als lesbische/biseksuele vrouwen voelen zich vaker gediscrimineerd dan de heteroseksuele bevolking.

9 maart 2018
GGD start nazorgspreekuur voor vrouwen met genitale verminking (PDF, 82 kB)
Sinds januari kunnen vrouwen die in het verleden zijn besneden voor nazorg terecht op GGD-nazorgspreekuren.

8 maart 2018
Start nieuw onderzoeksinstituut Sarphati Amsterdam
De gemeente Amsterdam en alle kennisinstellingen uit Amsterdam hebben getekend voor oprichting van Sarphati Amsterdam, een uniek wetenschappelijk onderzoeksinstituut in Amsterdam dat zich vooral richt op het onderzoeken van welvaartsziekten.

18 januari 2018
Letselspreekuur Plus : Speciaal voor letsel bij kwetsbare personen (PDF, 309 kB)
In januari 2018 start de GGD Amsterdam met het Letselspreekuur Plus. Dit forensisch spreekuur is speciaal voor kwetsbare personen zoals ouderen, kinderen en verstandelijk beperkten bij wie een vermoeden bestaat van fysieke mishandeling en/of seksueel misbruik. Zij zijn bij letsel vaak niet goed in staat hun eigen verhaal te vertellen.