Pad tot huidige pagina

Persberichten

10 januari 2020

De door de afdeling Communicatie van de GGD in 2017 en 2018 uitgegeven persberichten kunt u hieronder vinden, openen of downloaden.

Voor algemene en persvoorlichting met betrekking tot de GGD kunt u contact opnemen via telefoonnummer (020) 555 5208. (Voor persvoorlichting met betrekking tot Ambulance of Meldkamer kunt u contact opnemen met Ambulance Amsterdam, tel. (020) 570 9500)

________________________________

10  januari 2020

Vrijdag 10 januari: opening vernieuwde soa-polikliniek
Op 10 januari is de vernieuwde SOA-polikliniek bij de GGD Amsterdam geopend. Hiermee kan de GGD efficiëntere zorg aanbieden, zodat ze meer cliënten kunnen ontvangen en voorlichten, testen en behandelen.

5 oktober 2018
Amsterdammers kunnen nu zelf luchtkwaliteit in de stad verbeteren (PDF, 85 kB)
Vanaf 7 oktober kunnen de bewoners van Amsterdam zelf hun stad besturen en via een interactieve game – ClairCity Skylines - aangeven hoe zij de toekomst van Amsterdam zien en hoe ze de luchtkwaliteit en het klimaat in hun stad willen verbeteren.

13 september 2018
Weekend van de Wetenschap: GGD Amsterdam doet mee (PDF, 86 kB)
De GGD Amsterdam opent op zondag 7 oktober haar deuren tijdens het Weekend van de Wetenschap. De GGD is een van de meer dan 250 locaties door heel Nederland waar je live wetenschap & technologie beleeft.

1 augustus 2018

Gratis hepatitis B-vaccinaties tijdens Pride Amsterdam (PDF, 90 kB)
De GGD Amsterdam biedt homo-/biseksuele mannen ook tijdens de komende Pride op locatie gratis vaccinaties aan tegen hepatitis B.

27 maart 2018

GGD Amsterdam verheugd over PrEP advies Gezondheidsraad

De Gezondheidsraad adviseert de minister voor Medische Zorg en Sport om PrEP te verstrekken aan MSM (mannen die seks hebben met mannen) met een hoog risico op hiv en daarbij goede medische begeleiding te organiseren.

22 maart 2018

Gezondheid van lesbische of biseksuele vrouwen en homoseksuele mannen in Amsterdam (PDF, 39 kB)
Lesbische/biseksuele vrouwen ervaren meer psychische klachten dan de heteroseksuele bevolking. Eenzaamheid onder homoseksuele mannen is ten opzichte van 2012 toegenomen. Zowel homoseksuele mannen als lesbische/biseksuele vrouwen voelen zich vaker gediscrimineerd dan de heteroseksuele bevolking.

9 maart 2018

GGD start nazorgspreekuur voor vrouwen met genitale verminking (PDF, 82 kB)
Sinds januari kunnen vrouwen die in het verleden zijn besneden voor nazorg terecht op GGD-nazorgspreekuren.

8 maart 2018

Start nieuw onderzoeksinstituut Sarphati Amsterdam
De gemeente Amsterdam en alle kennisinstellingen uit Amsterdam hebben getekend voor oprichting van Sarphati Amsterdam, een uniek wetenschappelijk onderzoeksinstituut in Amsterdam dat zich vooral richt op het onderzoeken van welvaartsziekten.

18 januari 2018

Letselspreekuur Plus : Speciaal voor letsel bij kwetsbare personen (PDF, 309 kB)
In januari 2018 start de GGD Amsterdam met het Letselspreekuur Plus. Dit forensisch spreekuur is speciaal voor kwetsbare personen zoals ouderen, kinderen en verstandelijk beperkten bij wie een vermoeden bestaat van fysieke mishandeling en/of seksueel misbruik. Zij zijn bij letsel vaak niet goed in staat hun eigen verhaal te vertellen.

11 december 2017

Gezondheidsverschillen in de stad (PDF, 364 kB)
Gezondheidsproblemen zijn niet gelijk verdeeld over de stad. Ouderen, inwoners met een lage opleiding of een laag inkomen en inwoners van niet-westerse afkomst zijn het minst positief over hun gezondheid. Zij kampen vaker met chronische aandoeningen, lichamelijke beperkingen, psychosociale problemen en overgewicht dan andere groepen. Het gebruik van tabak, alcohol en drugs is bij hen over het algemeen lager.


20 november 2017
Chemseks onder homomannen: ervaringen bij de Soa-polikliniek GGD Amsterdam (PDF, 333 kB)
Homomannen die aan chemseks doen hebben meer risicovolle seksuele contacten en hebben vaker een seksueel overdraagbare aandoening (soa) dan andere homomannen. Dit blijkt uit onderzoek van de Soa-polikliniek van de GGD Amsterdam.

3 oktober 2017
Tandenland app helpt ouders en kinderen tandenpoetsen (PDF, 292 kB)
In de strijd tegen cariës onder jonge kinderen, heeft de GroeiGids samen met de GGD Amsterdam de Tandenland app ontwikkeld. Dit is een app waarmee kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar en hun ouders ondersteund worden bij het tandenpoetsen.

18 september 2017
Vierhonderd leerlingen bezoeken anti-pestcollege in NEMO (PDF, 258 kB)
In de week tegen het pesten vraagt de GGD Amsterdam extra aandacht voor pesten.

23 augustus 2017
Overweldigend succes voor epidemie-onderzoek op Lowlands Science (PDF, 142 kB)
Met bijna 8.000 deelnemers is de zombie-epidemie game een enorm succes geworden.

2 augustus 2017
Aantal zelfdodingen gedaald in Amsterdam (PDF, 269 kB)
Rekening houdend met het aantal inwoners, is het aantal zelfdodingen in Amsterdam al drie jaar lager dan voor heel Nederland.

2 augustus 2017
Gratis hepatitis B-vaccinaties tijdens Pride Amsterdam (PDF, 48 kB)
De GGD Amsterdam biedt ook tijdens de komende Pride op locatie gratis vaccinaties aan tegen hepatitis B aan homo-/biseksuele mannen.

13 juni 2017
Eerste resultaten gezondheidsonderzoek GGD Amsterdam bekend (PDF, 266 kB)
De Amsterdamse Gezondheidsmonitor 2016 komt met de eerste resultaten

23 maart 2017
Onderzoek naar gebruik glucosemeetapparaat Geïntegreerde Voorziening Centrum (PDF, 80 kB)
Er is op 16 maart jl. vastgesteld dat bloedsuikerspiegels van cliënten bij de Geïntegreerde Voorziening Centrum mogelijk zijn gemeten met een apparaat dat bedoeld is voor individueel gebruik in plaats van gebruik voor meerdere personen.

20 maart 2017
Week van de Lentekriebels weer van start (PDF, 114 kB)
Komende week is de landelijke themaweek "Week van de Lentekriebels", de 12e editie inmiddels

17 maart 2017
GGD Amsterdam neemt deel aan nieuwe geneesmiddelenstudie naar preventie van hiv (PrEP)
De GGD Amsterdam neemt deel aan de DISCOVER studie, een internationaal medisch-wetenschappelijk onderzoek naar een nieuw geneesmiddel voor het gebruik als pre-expositie profylaxe (PrEP) voor hiv-preventie.

19 januari 2017
JouwGGD.nl trekt ruim 427.000 unieke bezoekers (PDF, 290 kB)
JouwGGD.nl, dé landelijke jongerenwebsite van 20 GGD’en en een jeugdgezondheidsorganisatie, heeft in 2016 ruim 427.000 unieke bezoekers getrokken.

18 januari 2017
GGD Amsterdam doet actief mee aan de E-healthweek 2017!
Ruim 140 organisaties doen mee met de E-healthweek, waaronder ook GGD Amsterdam. De GGD biedt diverse e-healthtoepassingen. Tijdens de E-healthweek kunnen mensen deze zien en zelf ervaren.