Pad tot huidige pagina

Positief opvoeden met Triple P

Alle jeugdverpleegkundigen van de Jeugdgezondheidszorg van GGD Amsterdam werken voor kinderen van 0-12 jaar met het positief pedagogisch programma Triple P.

Triple P is een opvoedkundig programma, dat u ondersteunt bij het opvoeden zonder voor u te bepalen hoe goed opvoeden eruit moet zien. Triple P helpt u om het opvoeden makkelijker en plezieriger te maken.

Praktische tips voor grote en kleine problemen

Triple P geeft u praktische tips om met grote en kleine problemen in het gezin om te gaan. Denk aan driftbuien van peuters, niet willen luisteren of slapen, opstandige tieners of problemen met zelfvertrouwen. Het is een van de weinige opvoedprogramma's ter wereld met bewijs dat het werkt voor de meeste families.

Elk gezin is anders, daarom biedt Positief Opvoeden verschillende soorten hulp aan. Het aanbod varieert van individuele adviesgesprekken tot publieke lezingen. Of misschien is een cursus, waar u ervaringen deelt met andere ouders, meer iets voor u. Bepaal dus zelf welke mogelijkheid het best bij u past.

Positief Opvoeden met het Triple P-programma

De grootste uitdaging voor ouders is om hun kinderen op te voeden tot gezonde evenwichtige personen. De vaardigheden om kinderen op te voeden leren de meeste ouders al doende. Maar het is niet altijd makkelijk. Soms maakt opvoeden onzeker of is het veeleisend en frustrerend. Wanneer u als ouder tijdens het opvoeden tegen vragen aanloopt kan het prettig zijn om op een eenvoudige wijze daarbij hulp te krijgen. Dat maakt opvoeden makkelijker en plezieriger.

Waar kan ik terecht?

Een plek bij u in de buurt die u al kent is de Jeugdgezondheidszorg (JGZ): de consultatiebureaus en de schoolgezondheidszorg van GGD Amsterdam. In Amsterdam is de jeugdgezondheidszorg jaar ondergebracht in het Ouder en Kind Team Naast het onderzoek en de inentingen kunt u bij JGZ terecht voor adviezen over de opvoeding. U kunt vragen stellen tijdens de vaste afspraken voor het onderzoek van uw kind, maar u kunt ook telefonisch informatie vragen of een extra afspraak maken.

Meer informatie en contact

Wilt u lezen hoe andere ouders het doen? Of meer tips en inspiratie over Triple P? Ga dan naar de website over Positief Opvoeden

Heeft u vragen? Stel ze gerust. Neem contact met ons op, of kom langs op een van onze locaties U kunt uw vraag ook per chat stellen aan een verpleegkundige van de Ouderchat