Haal de prik tegen meningokokken

Afbeelding

Leestekst

Jongeren geboren in 2007 krijgen een uitnodiging om een prik te halen tegen meningokokken. Ook jongeren geboren in 2006 kunnen een prik halen. De meningokokkenziekte kan bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking veroorzaken. De meeste jongeren halen een prik. Zo beschermen zij zichzelf en anderen tegen besmettelijke en gevaarlijke ziekten. De prik is veilig. Ook nu er corona heerst.

Bel voor een afspraak

We geven de prik op afspraak bij jeugdgezondheidszorg op de Ouder- en Kindteam locaties in Amsterdam of de JGZ locaties in Amstelland. Ouders en jongeren geboren in 2006 en 2007 kunnen bellen voor een afspraak:

  • T 020 555 5961

Als je geen prik wilt, bel dan ook. Wij slaan jouw keuze op in ons systeem.

Waarom is meningokokken gevaarlijk

De meningokokkenbacterie kan een gevaarlijke ziekte veroorzaken, zoals bloedvergiftiging of hersenvliesontsteking. Daar kun je ernstig ziek van worden. De meningokokkenbacterie is zeer besmettelijk. In Nederland zien we een toename van meningokokkenziekte type W onder jongeren. Sinds 2019 krijgen jongeren daarom een prik tegen de meningokokkenbacterie type A, C, W en Y. Met een prik bescherm je jezelf én anderen.

Vragen en antwoorden over meningokokkenprik