Haal de prik tegen HPV

Afbeelding

Leestekst

Meisjes geboren in 2007 krijgen een uitnodiging om een prik te halen tegen HPV.

HPV is een besmettelijk en gevaarlijk virus. Het virus kan zorgen voor baarmoederhals kanker en andere vormen van kanker. De meeste jongeren halen een prik. Zo beschermen zij zichzelf en anderen tegen besmettelijke en gevaarlijke ziekten. De prik is veilig. Ook nu er corona heerst.

Bel voor een afspraak

We geven de prik op afspraak bij jeugdgezondheidszorg op de Ouder- en Kindteam locaties in Amsterdam of de JGZ locaties in Amstelland. Ouders en meisjes geboren in 2002 tot en met 2007 kunnen bellen voor een afspraak:

  • T 020 555 5961 voor Amsterdam
  • T 020 555 5964 voor Amstelland

Als je geen prik wilt, bel dan ook. Wij slaan jouw keuze op in ons systeem.

Prik halen is veilig, ook tijdens corona

De GGD werkt veilig en gezond. De jeugdarts of jeugdverpleegkundige belt de jongere of ouders op vóórdat ze de prik komen halen. Om te vragen of iemand in het gezin klachten heeft. Je haalt geen prik als je verkouden bent, hoest of als iemand in het gezin koorts heeft. Je mag de prik halen als de klachten minstens 24 uur over zijn. De medewerkers van de GGD prikken zelf ook niet bij klachten. Daarom zijn mondkapjes niet nodig. Je bent na de prik niet gevoeliger voor het coronavirus en je weerstand blijft gelijk.

Waarom is HPV gevaarlijk

HPV is de afkorting van humaan papillomavirus. Het virus kan zorgen voor verschillende soorten kanker. Baarmoederhalskanker komt het meeste voor. Je kunt ook kanker in de anus, de schaamstreek (vagina, penis en schaamlippen) en in de keel krijgen door HPV. HPV is heel besmettelijk en komt heel veel voor. De meeste vrouwen en mannen krijgen ooit een HPV-infectie in hun leven. Met een prik bescherm je jezelf én anderen.

Meer informatie over HPV

Vragen en antwoorden over HPV
Hier lees je ook wanneer je niet mag komen.
Je kunt ook een vraag stellen aan onze experts via het prik-contactformulier.

Haal de prik tegen HPV of meningokokken