Publicaties en websites

Publicaties:

Ik wil je iets vertellen

Doris speelt het liefst buiten met zijn vrienden. Dennenappels overgooien, van ’s avonds laat tot ’s ochtends vroeg. Maar Doris heeft ook iets naars meegemaakt. Hij wil het wel vertellen maar kan de juiste woorden niet vinden.
Dit prentenboek stimuleert kinderen om over nare ervaringen te vertellen en helpt voorlezers om hier goed op te reageren. Daarnaast doorbreekt dit boek het taboe dat rust op het vragen naar trauma. Te bestellen via Ik wil je iets vertellen

Sam en het niet-leuke geheim

Sam lacht, maar hij is niet blij. Dat komt omdat hij een geheim heeft, een niet-leuk geheim. Niemand weet dat hij het heeft. Hij zou het wel aan iemand willen vertellen, maar dat durft hij niet.
Sam probeert op allerlei manieren van zijn geheim af te komen, maar niets lijkt te helpen... Tot hij iemand vindt om zijn geheim mee te delen.’

Pieter Melsen en Wouter Vaessen werken als zedenrechercheur bij de politie. Ze zijn gespecialiseerd in het verhoren van jonge kinderen en mensen met een verstandelijke beperking of cognitieve functiestoornis. Op basis van hun ervaringen maakten zij dit boek, dat zich niet op een specifiek niet-leuk geheim richt maar toepasbaar is op ieder kind. Voor € 19.95 te bestellen via Welkom in de wereld van Sam

Maar HOE dan?!

In dit boek vind je seksuele voorlichting voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar. Met onderwerpen als de lichamelijke verschillen tussen jongens en meisjes, verliefdheid, vrijen, conceptie en geaardheid en geboorte met aandacht voor diversiteit en inclusiviteit. Het boek dat de schrijvers zochten maar niet konden vinden!
Vol geinige weetjes, interactieve doe-tips en doordenkvragen. Dr. Karin Middelburg is gynaecoloog. Philippine van der Goes is coach bij ziekte. Allebei moeder van jonge kinderen schreven ze wat ze zelf misten: een eerlijk en divers voorleesboek mét humor. Voor kinderen vanaf 5 jaar. Met illustraties van Agnes Loonstra. Meer informatie: dewereldvansnor.nl

Website:

P&G 292 heet nu Amsterdam Center for Sex Workers

Medische zorg, psychosociale zorg en informatie over rechten en plichten voor sekswerkers aanbieden onder één dak. Met dat doel opende in 2008 het Prostitutie en Gezondheidscentrum op de Nieuwezijds Voorburgwal 292 haar deuren. Het P&G292 is nu omgedoopt naar Amsterdam Center for Sex Workers (ACS), waarmee het zijn ondertussen toonaangevende functie binnen het (internationale) vakgebied weergeeft.

Het ACS biedt spreekuren over seksuele gezondheid, SOA’s en maatschappelijk werk. Ook worden er cursussen en lessen aangeboden over bijvoorbeeld taal en weerbaarheid. ACS is een samenwerkingsverband tussen HVO-Querido en Centrum voor Seksuele Gezondheid (GGD Amsterdam): Amsterdam Center for Sex Workers

Voor in de agenda:

ARQ bestaat 50 jaar

Na de Tweede Wereldoorlog overheerste één gedachte: ‘Dit nooit weer’. Men ging op zoek naar maximale solidariteit om elkaar te kunnen helpen in bange dagen. Het betekende het begin van een Europese gemeenschap van landen. Ook de oprichting van Centrum’45 in 1973 was een teken van die naoorlogse verbondenheid. Het centrum bood ruimte en respect aan mensen die zoveel jaar na de bevrijding de last van de oorlog nog in zich droegen. Vanuit datzelfde gevoel van verbondenheid verwelkomde ARQ later ook andere groepen en getroffenen uit de samenleving.

Het is vanuit die verbondenheid en wisselwerking tussen behandelaren, patiënten en wetenschappers, dat ARQ anno nu behandelmethoden ontwikkelt en verbetert. In 2023 viert ARQ deze verbondenheid op meerdere momenten.

Op 28 en 29 september organiseert ARQ de internationale conferentie: Trauma, crisis en conflict: verbinding tussen onderzoek en praktijk.

Twee dagen kennisdelen en dialoog over herkennen, voorkomen en het behandelen van de gevolgen van psychotrauma, crises en conflicten, in een wereld waarin we allen aan elkaar verbonden zijn.