Aanpak Gezonde Schoolkantines

Steeds meer Amsterdamse scholen zien in dat gezonde voeding een belangrijk onderdeel is van een gezonde basis voor de toekomst van hun leerlingen. In samenwerking met het Voedingscentrum ondersteunt GGD Amsterdam voortgezet onderwijs (vo-) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo-) scholen in de regio bij het gezonder en duurzamer maken van het aanbod in hun schoolkantine.

Vanuit het Voedingscentrum krijgen mbo- en vo-scholen in de regio Amsterdam ondersteuning in hun beweging naar een gezondere schoolkantine. Dit doen zij vanuit het programma De Gezonde Schoolkantine om de eetomgeving van scholen gezonder en duurzamer te maken.

Aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen kunnen scholen met (kleine) veranderingen hun schoolkantine en automaten steeds gezonder maken. Bijvoorbeeld door veranderingen in aanbod, presentatie en beleid. Hierdoor maken we de keuze voor gezonde voeding makkelijk en aantrekkelijk voor jongeren.

Teken de Ambitieverklaring

Door het tekenen van de Ambitieverklaring voor een Gezonde Schoolkantine laten jullie als school zien dat jullie samen met vele andere scholen in Amsterdam bijdragen aan een gezondere toekomst voor leerlingen.

Teken hier de Ambitieverklaring

Na het tekenen neemt een Adviseur Eetomgevingen van het Voedingscentrum contact op voor het maken van een afspraak.

Dag van de Gezonde Schoolkantine 2023

Heeft jouw school al mooie stappen gezet en smaakt het naar meer? Op donderdag 16 maart is het de Dag van de Gezonde Schoolkantine. We inspireren je met vele voorbeelden van scholen die werken aan een Gezonde Schoolkantine. Kom (online) proeven op 16 maart! Meld je aan voor de Webinars Dag van de Gezonde Schoolkantine en kom (online) proeven.

Advies voor werken aan een Gezonde School?

Onze adviseurs geven ook begeleiding bij het werken aan een Gezonde School. Bijvoorbeeld advies over voedseleducatie, het signaleren van gezondheidsproblemen en het opstellen van een voedingsbeleid.

Vragen of meer informatie? Kijk op onze website Amsterdamse aanpak Gezonde School of neem contact op via gezondeschool@ggd.amsterdam.nl