Aanpak Gezonde Schoolkantines

Steeds meer Amsterdamse scholen zien in dat gezonde voeding een belangrijk onderdeel is van een gezonde basis voor de toekomst van hun leerlingen. GGD Amsterdam en het Voedingscentrum helpen vo- en mbo-scholen in de regio bij het gezonder en duurzamer maken van het aanbod in hun schoolkantine.

De Aanpak Gezonde Schoolkantines helpt scholen om met kleine en grote veranderingen hun schoolkantine en automaten steeds gezonder te maken. Denk aan veranderingen in het aanbod en de presentatie, of in het beleid. Samen maken we de keuze voor gezonde voeding makkelijker en aantrekkelijker voor jongeren.

Doet uw school ook mee?

Door het tekenen van de Ambitieverklaring voor een Gezonde Schoolkantine laat u zien dat ook uw school zich de komende jaren gaat inzetten voor een gezonde schoolkantine.

Teken de Ambitieverklaring

Na het tekenen neemt een Adviseur Eetomgevingen van het Voedingscentrum contact met u op om een afspraak te maken.

Gezonde Schoolkantine in de praktijk

In onderstaande video ziet u hoe de Aanpak Gezonde Schoolkantines in de praktijk werkt.

Advies voor een Gezonde School

Onze adviseurs geven ook begeleiding bij het werken aan een Gezonde School. Bijvoorbeeld advies over voedseleducatie, het signaleren van gezondheidsproblemen en het opstellen van een voedingsbeleid.

Meer informatie en contact

Vragen of meer informatie? Neem contact op met de Gezonde School Amsterdam via gezondeschool@ggd.amsterdam.nl of kijk op website  Gezonde School Amsterdam.