Pad tot huidige pagina

Contact over corona

Heeft u een vraag over corona of vaccineren, of wilt u een afspraak maken voor een coronatest? Bekijk hier waar u met uw vraag terecht kunt. Woont u niet in Amsterdam-Amstelland? Kijk op ggd.nl bij welke GGD u terecht kunt met uw vragen.

Direct naar: vragen over vaccineren | vragen over testen | overige vragen over corona

Vragen over vaccineren

  • Voor algemene vragen belt u het landelijke nummer: 0800 - 1351 (dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur).
  • Voor vragen over uw eigen gezondheid en vaccineren belt u met de GGD Medische Informatielijn Vaccineren. Het telefoonnummer staat op de gezondheidsverklaring die bij de uitnodiging zit.

Om u te helpen hebben we alvast de meest gestelde vragen over vaccineren en de bijbehorende antwoorden voor u op een rij gezet.

Krijg ik een uitnodiging voor een boosterprik?

De GGD begint versneld met de boosterprik voor mensen van 60 jaar en ouder. In ons nieuwsbericht over de boosterprik houden we bij welke groepen er aan de beurt zijn. U vindt er ook meer informatie over het maken van een afspraak.

Kan ik me ook zonder afspraak laten vaccineren?

Jazeker, dat kan. U kunt voor uw 1e en 2e vaccinatie zonder afspraak binnenlopen op de vaccinatielocaties verspreid over de stad, of bij de prikteams in de buurten van Amsterdam. Op de pagina over vaccineren in Amsterdam leest u hoe het werkt.

Voor de boosterprik is wel een afspraak nodig. Alleen bij de RAI kunt u zonder afspraak terecht voor uw booster.

Beïnvloeden coronavaccins vruchtbaarheid en zwangerschap?

Nee, de coronavaccins hebben geen invloed op de vruchtbaarheid. U bent na vaccinatie niet minder vruchtbaar dan daarvoor. Het RIVM adviseert alle zwangere vrouwen om zich te laten vaccineren als zij hiervoor een oproep krijgen. Bij voorkeur met een mRNA-vaccin. Dit zijn de vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Meer informatie vindt u op de website van het RIVM. Lees ook het interview met Sam Schoenmakers, gynaecoloog bij het Erasmus MC in Rotterdam en lid van de Gezondheidsraad.

Ik ben positief getest voor COVID-19. Kan ik nu gevaccineerd worden?

Als u positief bent getest op het coronavirus, moet u 8 weken wachten voordat u een coronavaccinatie kunt halen. Het maakt hierbij niet uit of u wel of geen klachten heeft (gehad).

Tussen een positieve test en de booster moet minimaal 3 maanden zitten.

Bekijk alle meestgestelde vragen over coronavaccinatie

Vragen over testen

Een afspraak voor een coronatest bij de GGD maakt u via 0800 - 1202 of coronatest.nl.

Om u te helpen hebben we alvast de meest gestelde vragen over testen en de bijbehorende antwoorden voor u op een rij gezet.

Hoe maak ik een testafspraak voor mijn kind?

U maakt als ouder/verzorger de afspraak via het landelijke nummer 0800 - 1202. Is uw kind 12 jaar of ouder? Dan moet uw kind aan de telefoon komen om toestemming te geven voor de afspraak. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen ook zelf bellen met 0800 - 1202 om een afspraak te maken.

Heeft uw kind een DigiD? Dan kunt u ook online een afspraak maken. Op de pagina over het test- en thuisblijfbeleid leest u meer over het testen van kinderen.

Ik ben positief getest, wat moet ik nu doen?

U gaat direct in isolatie: u blijft thuis en houdt afstand tot uw huisgenoten. De GGD neemt contact met u op om te bespreken wat u moet doen.

Bedenk met wie u contact heeft gehad: vanaf 2 dagen voordat de klachten begonnen tot het moment dat u thuis bent gebleven. Noteer de namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers voor het bron- en contactonderzoek.

Ik heb me laten testen en heb nog geen uitslag.

  • U kunt zelf uw uitslag zoeken op coronatest.nl. Log in met uw DigiD. Let op! Als u de uitslag online heeft bekeken, wordt u niet meer gebeld.
  • Staat de uitslag daar niet in en bent u langer dan 48 uur geleden getest? Dan kunt u bellen met GGD Amsterdam op 020 - 555 5202. Met uw BSN en uw persoonsgegevens kunnen wij uw uitslag zoeken.


Bekijk alle veelgestelde vragen over corona

Afspraak maken voor een coronatest

U kunt op twee manieren een afspraak maken voor een gratis coronatest:

  • online via coronatest.nl (met uw DigiD)
  • of telefonisch via 0800 - 1202 ;
    (dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur)

Overige vragen over corona

Bel het landelijk informatienummer: 0800 - 1351
(dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur)

Inwoners van Amsterdam-Amstelland kunnen hun specifieke vragen over corona GGD Amsterdam stellen via 020 - 555 5202 (maandag t/m zondag 08.00 - 20.00 uur) of per e-mail: coronavragen@ggd.amsterdam.nl.

Woont u niet in deze regio? Kijk dan op ggd.nl onder welke GGD u valt en neem contact op met uw eigen GGD.

Medisch spreekuur anderstaligen in Amsterdam

Anderstalige Amsterdammers kunnen met hun vragen over coronavaccinatie bellen met een medisch specialist van de GGD. Het telefoonnummer is 06-34 26 49 38. Dit zijn de tijden:

  • Dinsdag 09 - 12 uur: Marokkaans Arabisch
  • Zondag 12.30 - 15.30 uur: Turks