Pad tot huidige pagina

Contact

Heeft u een vraag over corona? Bekijk hier waar u met uw vraag terecht kunt. Een afspraak voor een gratis coronatest maakt u snel via 0800 - 1202 of coronatest.nl. Er zijn momenteel geen wachttijden, u kunt dezelfde dag al terecht op een van de testlocaties van de GGD Amsterdam.

Om u te helpen hebben we alvast de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden voor u op een rij gezet.

Wat verandert er in de quarantaine na 1 december?

Met ingang van 1 december 2020 veranderen de regels voor quarantaine. Moet u na 1 december in quarantaine omdat u in contact bent geweest met iemand die besmet is met het coronavirus? Dan kunt u na 5 dagen na het laatste contactmoment een PCR-test doen. Als de uitslag negatief is en u geen klachten heeft, mag u weer naar buiten. Op dit moment zijn de GGD’en in Nederland druk bezig om dit beleid uniform en zorgvuldig in te voeren. We houden u onder andere via de website op de hoogte.

Gaat de GGD ook sneltesten aanbieden?

Ja, de GGD Amsterdam is continu bezig om de capaciteit uit te breiden. Op korte termijn gaat de GGD Amsterdam ook gratis sneltesten aanbieden. Deze sneltesten zullen gefaseerd de PCR-test gaan vervangen.

Lees ook het bericht over de betrouwbaarheid van sneltesten.

Ik ben positief getest, wat moet ik nu doen?

U gaat direct in isolatie: u blijft thuis en houdt afstand tot uw huisgenoten. De GGD neemt contact met u op om te bespreken wat u moet doen.

Bedenk met wie u contact heeft gehad: vanaf 2 dagen voordat de klachten begonnen tot het moment dat u thuis bent gebleven. Noteer de namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers voor het bron- en contactonderzoek.

Ik ben zorgmedewerker of docent en wil getest worden.

Zorgmedewerkers en onderwijspersoneel met coronaklachten kunnen zich met voorrang laten testen. In Amsterdam worden deze testen met voorrang in de teststraat in de RAI uitgevoerd. De test vindt plaats in de ochtend, de testuitslag kan dezelfde avond vanaf 19.00 uur via coronatest.nl worden ingezien. Positieve testuitslagen worden doorgebeld door de GGD.

Voor een test met voorrang is een afspraak nodig.

Ik heb me laten testen en heb nog geen uitslag.

  • U kunt zelf uw uitslag zoeken op coronatest.nl. Log in met uw DigiD. Let op! Als u de uitslag online heeft bekeken, wordt u niet meer gebeld.
  • Staat de uitslag daar niet in en bent u langer dan 48 uur geleden getest? Dan kunt u bellen met GGD Amsterdam op 020 - 555 5202. Met uw BSN en uw persoonsgegevens kunnen wij uw uitslag zoeken.


Bekijk alle veelgestelde vragen over corona

Afspraak maken voor een coronatest

U kunt op twee manieren een afspraak maken voor een gratis coronatest:

  • online via coronatest.nl (met uw DigiD)
  • of telefonisch via 0800 - 1202 
    (dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur)

Vragen over corona?

Bel het landelijk informatienummer: 0800 - 1351
(dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur)

Specifieke vragen voor de GGD Amsterdam kunt u stellen via :