Pad tot huidige pagina

Contact

Heeft u een vraag over corona? Bekijk hier waar u met uw vraag terecht kunt. Een afspraak voor een gratis coronatest maakt u snel via 0800 - 1202 of coronatest.nl. Er zijn momenteel geen wachttijden, u kunt dezelfde dag al terecht op een van de testlocaties van de GGD Amsterdam.

Om u te helpen hebben we alvast de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden voor u op een rij gezet.

Hoe maak ik een testafspraak voor mijn kind?

  • Kinderen 0 t/m 6 jaar: u maakt als ouder/verzorger de testafspraak via GGD Amsterdam 020 - 555 5202.
  • Kinderen 7 t/m 17 jaar: u maakt als ouder/verzorger de afspraak via het landelijke nummer 0800 - 1202. Is uw kind 12 jaar of ouder? Dan moet uw kind aan de telefoon komen om toestemming te geven voor de afspraak. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen ook zelf bellen met 0800 - 1202 om een afspraak te maken.

Heeft uw kind een DigiD? Dan kunt u ook online een afspraak maken. Op de pagina over het test- en thuisblijfbeleid leest u meer over het testen van kinderen.

Kan mijn kind zonder toestemming getest worden?

Nee, kinderen worden niet zonder toestemming getest. U maakt ook zelf de afspraak voor een coronatest. Krijgt u het advies om uw kind te laten testen vanwege een besmetting in de klas/groep of in de directe omgeving? Dan ontvangt u ook uitleg over op welke dag de test het beste kan plaatsvinden.

U kunt er ook voor kiezen uw kind niet te laten testen. In dat geval blijft uw kind 10 dagen thuis in quarantaine. Meer informatie over het test- en thuisblijfbeleid vindt u op de pagina over het testbeleid bij kinderen.

Ik ben positief getest, wat moet ik nu doen?

U gaat direct in isolatie: u blijft thuis en houdt afstand tot uw huisgenoten. De GGD neemt contact met u op om te bespreken wat u moet doen.

Bedenk met wie u contact heeft gehad: vanaf 2 dagen voordat de klachten begonnen tot het moment dat u thuis bent gebleven. Noteer de namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers voor het bron- en contactonderzoek.

Wanneer ben ik aan de beurt voor de coronavaccinatie?

De overheid bepaalt de volgorde van vaccineren. Op coronavaccinatie.nl vindt u de landelijke vaccinatiestrategie en een tijdlijn. Hier kunt u ook zien wanneer u aan de beurt bent. Meer informatie over het vaccineren door de GGD Amsterdam leest u op deze pagina.

Ik heb me laten testen en heb nog geen uitslag.

  • U kunt zelf uw uitslag zoeken op coronatest.nl. Log in met uw DigiD. Let op! Als u de uitslag online heeft bekeken, wordt u niet meer gebeld.
  • Staat de uitslag daar niet in en bent u langer dan 48 uur geleden getest? Dan kunt u bellen met GGD Amsterdam op 020 - 555 5202. Met uw BSN en uw persoonsgegevens kunnen wij uw uitslag zoeken.


Bekijk alle veelgestelde vragen over corona

Afspraak maken voor een coronatest

U kunt op twee manieren een afspraak maken voor een gratis coronatest:

  • online via coronatest.nl (met uw DigiD)
  • of telefonisch via 0800 - 1202 
    (dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur)

Vragen over corona?

Bel het landelijk informatienummer: 0800 - 1351
(dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur)

Specifieke vragen voor de GGD Amsterdam kunt u stellen via :