Pad tot huidige pagina

Contact

Heeft u een vraag over corona? Bekijk hier waar u met uw vraag terecht kunt. Voor een afspraak voor een coronatest belt u met 0800 - 1202 of maak uw afspraak online op coronatest.nl.

Op sommige momenten is het erg druk aan de telefoon. We doen ons best om u zo spoedig mogelijk te woord te staan. Om u te helpen hebben we alvast de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden voor u op een rij gezet.

Ik heb me langer dan 48 uur geleden laten testen en heb nog geen uitslag.

  • U kunt zelf uw uitslag zoeken op coronatest.nl. Log in met uw DigiD. Let op! Als u de uitslag online heeft bekeken, wordt u niet meer gebeld.
  • Staat de uitslag daar niet in? Dan kunt u bellen met GGD Amsterdam op 020 - 555 5202. Met uw BSN en uw persoonsgegevens kunnen wij uw uitslag zoeken.

Wat zijn de rustigste tijden bij het coronanummer van de GGD?

We doen altijd ons best om u zo spoedig mogelijk te woord te staan, maar het kan voorkomen dat door drukte de wachttijden oplopen. Tussen 12.00 en 14.00 uur is het meestal het rustigst aan de telefoon.

Ik ben positief getest, wat moet ik nu doen?

Het bron- en contactonderzoek van de GGD neemt contact met u op om te bespreken wat u moet doen.

Bedenk met wie u contact heeft gehad: vanaf 2 dagen voordat de klachten begonnen tot het moment dat u thuis bent gebleven. Noteer de namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers voor het bron- en contactonderzoek.

Ik ben zorgmedewerker of docent en wil getest worden.

Vanaf maandag 21 september kunnen zorgmedewerkers en onderwijspersoneel met corona-gerelateerde klachten zich met voorrang laten testen. In Amsterdam worden deze testen met voorrang in de teststraat in de RAI uitgevoerd. De test vindt plaats in de ochtend, de testuitslag kan dezelfde avond vanaf 19.00 uur via coronatest.nl worden ingezien. Positieve testuitslagen worden doorgebeld door de GGD.

Voor een test met voorrang is een afspraak nodig.


Bekijk alle veelgestelde vragen over corona

Afspraak maken voor een coronatest

U kunt op twee manieren een afspraak maken voor een gratis coronatest:

  • online via coronatest.nl (met uw DigiD)
  • of telefonisch via 0800 - 1202 
    (dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur)

Vragen over corona?

Bel het landelijk informatienummer: 0800 - 1351
(dagelijks bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur)

Specifieke vragen voor de GGD Amsterdam kunt u stellen via :