Pad tot huidige pagina

Drugstestservice

Lijst

De GGD Amsterdam heeft een drugstestservice in de Valckenierstraat (vlakbij het Weesperplein). Je kunt hier drie dagdelen per week anoniem drugs laten testen. Het gebruik van drugs is niet zonder risico’s. Het is daarom goed om jezelf te informeren over de werking en gezondheidsrisico’s van een middel. Gelukkig is dat in Nederland mogelijk. Laat daarom altijd je drugs testen, zodat je weet wat en hoeveel ervan in zit!

Naast de drugstestservice van de GGD kun je ook drie dagdelen per week terecht bij de drugstestservice van de Jellinek op de Jacob Obrechtstraat 92.

Wanneer en waar wordt er getest?

Ma 17.30 - 20.30 uur GGD relatief rustig
Di 17.30 - 20.30 uur GGD relatief rustig
Wo 17.00 - 20.30 uur Jellinek
Do 17.00 - 20.30 uur Jellinek relatief druk
Vr 17.00 - 20.30 uur Jellinek relatief druk
Za 13.30 - 16.30 uur GGD
Zo Geen opening

Adresgegevens

GGD Amsterdam

Valckenierstraat 4
1018 XG Amsterdam
info@ggd.amsterdam.nl
Route

Jellinek

Jacob Obrechtstraat 92
1071 KR Amsterdam (Zuid)
Route

Zoek je een andere testservice in Nederland? Op drugs-test.nl vind je alle testadressen in Nederland.

Vraag en antwoord

Regels drugs testen

We testen uitsluitend voor consumenten, dus mensen die zelf van plan zijn de drugs te gaan gebruiken. Ouders of andere familie en of andere niet-consumenten kunnen helaas niet bij ons terecht voor een drugstest.

  • Per persoon kun je maximaal 3 monsters meenemen voor een sneltest. 1 monster kan doorgestuurd worden naar het lab.
  • We testen niet voor dealers of producenten. Als je meer dan 3 monsters bij je hebt of je drugs bevat grondstoffen, gaan we ervan uit dat het niet voor eigen gebruik is en kunnen we je niet van dienst zijn.

We testen geen:

  • Grondstoffen om drugs mee te maken.
  • Drugs die in het buitenland zijn gekocht.
  • Anabolen, medicijnen, cannabis, paddo’s.

Wat hebben we nodig?

  • Pillen: we hebben altijd een hele pil nodig. Halve of kwartpillen kunnen we niet testen.
  • Poeders: voor poeders die doorgestuurd moeten worden naar het lab hebben we 100 mg nodig. Hou daar rekening mee.
  • Vloeistoffen: minimaal 1 ml voor een lab analyse.
  • LSD: Bij het inleveren van LSD heb je voortaan twee opties:

Optie 1 - de nieuwe testmethode: We hebben één zegel nodig, je krijgt deze niet terug. De uitslag van de test is “LSD” of “geen LSD”. De testmethode geeft helaas niet aan hoeveel LSD erin zit. Je krijgt wel gegarandeerd uitslag.

Wil je toch weten hoeveel LSD in je sample zit? Dan kun je overwegen te kiezen voor:

Optie 2 - de oude testmethode: Landelijk worden nog steeds twee LSD samples per week doorgestuurd naar het lab voor analyse met de oude methode. We hebben hiervoor twee zegels die naast elkaar op het vel zitten nodig, je krijgt deze twee zegels niet terug. De uitslag geeft aan hoeveel LSD erin zit. We kunnen helaas niet garanderen dat jouw samples getest worden, dit wordt per week bekeken en is afhankelijk van het aantal ingeleverde LSD samples die week. Je krijgt wel de uitslag: “LSD” of “geen LSD”.

Je moet dus zelf afwegen of je één of twee zegels wilt inleveren. We begrijpen dat dit niet optimaal is, maar dit is voor nu het beste wat we kunnen bieden.

Testuitslag

Pillen kunnen soms ter plaatse herkend worden in onze database. In dat geval krijg je meteen een testuitslag. Niet herkende pillen en alle andere soorten drugs moeten opgestuurd worden voor een lab analyse. Voor de uitslag kun je op donderdag van de volgende week bellen.

Het aantal dagen dat je moet wachten op je uitslag is dus afhankelijk van de inleverdag:

Kom dus op tijd langs!

Uitslagenlijn: elke donderdag van 18.30-20.30 uur, telefoonnummer: (020) 555 5450.

Is het testen anoniem?

Ja, het testen is anoniem. We vragen geen naam of legitimatie aan je. Als je pil, poeder of andersoortige drug naar het lab is gegaan voor analyse, krijg je een samplenummer mee, waarmee je een week later je uitslag op kunt vragen.

Wat kost een test?

Een test kost € 2,50 per monster. Betalen kan alleen cash, zodat wij je anonimiteit kunnen waarborgen. We hebben dus GEEN PIN.

Lijst vervuilde pillen

Alle drugsmonsters die landelijk ingeleverd worden bij testcentra komen bij het DIMS (Drugs Informatie Monitoring Systeem) terecht. Het DIMS heeft hierdoor goed zicht op de in omloop zijnde drugs en kan op deze manier gericht waarschuwen.

Op de website van het DIMS is een lijst te vinden met de meest recente (extra) riskante pillen. Extra riskant, omdat het gebruik van drugs op zich al riskant is.

Op de lijst staat een pil vermeld met het logo, de kleur en de datum wanneer deze pil bij het DIMS is binnengekomen.
Bekijk de lijst op de site van het DIMS.

DIMS

De GGD Amsterdam is aangesloten bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem van het Trimbosinstituut. Het DIMS verzamelt informatie door middel van een landelijk netwerk aan testcentra en probeert op die manier inzicht te krijgen in de markt van recreatieve drugs in Nederland en de veranderingen die zich daar voordoen.

Afbeelding