Pad tot huidige pagina

Hygiëne bij evenementen

Lijst

Als u een vergunning aanvraagt voor een evenement in de regio Amsterdam-Amstelland, dan krijgt u ook met GGD Amsterdam te maken. Op plaatsen waar veel mensen samenkomen en gebruikmaken van dezelfde voorzieningen is de kans op overdracht van ziekteverwekkers zoals bacteriën en virussen groter. De GGD adviseert de gemeente over hygiënemaatregelen op uw evenement en voert audits uit.

Hygiënerichtlijn voor evenementen

Als organisator van een evenement bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van de bezoekers. Door het opvolgen de Hygiënerichtlijn voor evenementen van het RIVM kunt u de risico's op het overbrengen van ziektes zo klein mogelijk maken.

Hiervoor kunt u bij de GGD terecht

  • We adviseren de gemeente bij het verlenen van de evenementenvergunning. In ons advies staan hygiënemaatregelen die u als organisator van het evenement moet nemen. De adviezen gaan bijvoorbeeld over het sanitair, het bereiden van voedsel drinkwater, legionellapreventie, overnachtingen of activiteiten met dieren.
  • Als u gaat tatoeëren of piercen op uw evenement, dan moet u bij ons een vrijstelling voor de vergunningplicht aanvragen
  • De hygiëneadviseurs van de GGD kunnen vooraf én tijdens het evenement controleren of u de adviezen opvolgt. Wij kondigen het bezoek altijd van te voren aan.

Wij denken graag mee over maatregelen om een gezond en veilig evenement te organiseren. Neem vooral contact met ons op als u vragen hebt.