Pad tot huidige pagina

Thuiszorg

Cliënten die thuiszorg ontvangen lopen extra risico op een infectie.
Dit komt omdat ze vaak van hoge leeftijd zijn en een verminderde weerstand hebben; daarbij krijgen ze zorg van verschillende zorgverleners. Daarom is hygiëne voor hen extra belangrijk.

Daarnaast is hygiënisch werken belangrijk voor zorgverleners om zichzelf te beschermen tegen eventuele ziekteverwekkers die een infectieziekte kunnen veroorzaken.

Hygiëne speelt een bepalende rol

In de thuiszorg moet daarom extra aandacht worden besteed aan hygiëne. Hygiënisch werken (persoonlijke verzorging, schoonmaak en verpleegkundige handelingen) is belangrijk om te voorkomen dat ziekteverwekkers zich (snel) kunnen verspreiden.

Wat doet het team Hygiëne van de GGD?

Het team hygiëne en infectiepreventie (H&I) van de GGD Amsterdam adviseert de thuiszorg op het gebied van hygiëne en het voorkomen van infecties door:

  • vragen te beantwoorden
  • voorlichting/adviezen te geven
  • praktijklessen te geven op de locatie
  • e-learning aan te bieden

Professionals

Alle medewerkers van de thuiszorg kunnen contact met ons opnemen bij vragen. Zeker bij een uitbraak van een infectieziekte als MRSA, norovirus of scabiës adviseren wij graag over het gebruik van de juiste persoonlijke beschermingsmaatregelen om het werken zo veilig en schoon mogelijk te houden. U kunt contact met ons opnemen door ons te bellen of mailen.

Meer informatie

Contact

U kunt contact opnemen met het team hygiëne van de GGD Amsterdam via:
E-mail hygiene@ggd.amsterdam.nl 
Telefoon (020) 555 5581