Pad tot huidige pagina

Een rookvrije omgeving

Afbeelding

Lijst

Zien roken, doet roken. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren opgroeien in een rook- en tabaksvrije omgeving. Zo beschermen we hen tegen schadelijk meeroken en tegen de verleiding om zelf te gaan roken. Een rook- en tabaksvrije omgeving maakt het voor rokers makkelijker om te stoppen. Bovendien versterkt het de norm dat roken niet normaal is en dat tabaksproducten geen normale producten zijn.

De GGD Amsterdam en de gemeenten stimuleren de aanleg van rookvrije zones rondom scholen, speelterreinen en andere plekken waar veel kinderen komen. Ook organisaties, verenigingen en instellingen worden opgeroepen om hun locaties rookvrij te maken.

Lijst

Op weg naar een rookvrije locatie

Wilt u een locatie rookvrij maken? Wat goed! Iedereen kan iets doen, of u nu buurtbewoner, vrijwilliger of professional bent. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, zoals stappenplannen en tips over hoe u het gesprek kunt aangaan.

Bekijk hieronder hoe u dit het beste kunt aanpakken voor uw locatie.

Laat zien dat uw locatie rookvrij is

Is uw organisatie, vereniging of bedrijf rookvrij? Laat het zien met een speciaal rookvrij-bord. U kunt dit bord bestellen via de Rookvrije Generatie.

Er is momenteel een actie waarbij organisaties een gratis bord kunnen aanvragen. Kijk in de webshop of u in aanmerking komt en vul het aanvraagformulier in. Is dit niet het geval? Neem dan contact op met rookvrij@ggd.amsterdam.nl. We kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Afbeelding

kidn houdt rookvrij bord omhoog