Pad tot huidige pagina

Stoppen met roken

Lijst

Door te stoppen met roken verkleint u de kans op hart- en vaatziekten en verschillende soorten kanker. Met begeleiding en nicotinevervangers heeft u de meeste kans van slagen.

Hulp om te stoppen met roken wordt vergoed

Kunt u hulp gebruiken bij het stoppen? Uw zorgverzekeraar vergoedt 1 keer per jaar een begeleidingsprogramma. U hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen.

Voorwaarde is wel dat u een methode kiest die werkt. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke coaching of een groepstraining. Nicotinevervangers en medicijnen op recept worden ook vergoed door uw zorgverzekeraar, maar alleen in combinatie met begeleiding.

Hulp om te stoppen

Lijst

Er zijn verschillende manieren om te stoppen met roken. Uit onderzoek blijkt dat begeleiding plus nicotinevervangers de meest succesvolle stopmethode is.

  • Op de website ikstopnu.nl vindt u verschillende stopmethoden. Wilt u weten welke methode het beste bij u past? Gebruik de keuzehulp.
  • Ben je tussen de 18 en 25 jaar en wil je stoppen met roken? Kijk dan op jongvolwassenen.ikstopnu.nl
  • Een overzicht van hulp in Amsterdam vindt u op de website van het Amsterdams Rookalarm
  • PUUR rookvrij is een campagne van de Rijksoverheid. Ook op deze website vindt u informatie over begeleiding bij het stoppen met roken.
  • U kunt ook contact opnemen met uw huisarts.

Rokers helpen om te stoppen

Wilt u rokers helpen om te stoppen? Er zijn verschillende opleidingen en trainingen om tabaksgebruik te bespreken en rokers stopadvies te geven. Ook zijn er handige toolkits die u kunt gebruiken.