Pad tot huidige pagina

Dierplagen

Waar vindt de overlast plaats?

Heeft u last van dieren in uw huis? Klik dan hier voor ons contactformulier  Last van dieren in de openbare ruimte? (rond uw huis, op straat, in het park etc) Klik dan hier en doe een Melding Openbare Ruimte of bel naar 14020, het informatienummer van de gemeente Amsterdam

Adviespunt

Bij het adviespunt kunnen bewoners van Amsterdam:

  • informatie en advies krijgen over alle diersoorten die hinder kunnen geven.  Bijvoorbeeld hoe u zelf (plaag)dieren kunt tegengaan.
  • een beperkt assortiment artikelen kopen zoals (diervriendelijke) bestrijdingsmiddelen en materialen om overlast van dieren te voorkomen (muizengif wordt niet meer verkocht).
  • De soort van het beestje laten vaststellen. U kunt langskomen met een exemplaar (in een potje). Ook kunt u het beestje opsturen per post (onder een plakbandje) of ons een e-mail (contactformulier) sturen met een foto als bijlage.
  • Een afspraak maken voor onderzoek, advies en het zo nodig bestrijden van ratten in en om het huis.

Contactgegevens adviespunt

Telefonisch is het adviespunt van maandag t/m vrijdag te bereiken van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur via (020) 555 5600, Of beter nog, maak gebruik van ons contactformulier. Hier kunt u alle nodige informatie kwijt zodat wij uw melding meer efficiënt kunnen afhandelen.

Wegens de sluiting van ons adviespunt op de Nieuwe Achtergracht 100 tot nader order, kunt u alleen telefonisch advies krijgen.

Ons postadres voor de inzending van insecten of uitwerpselen: GGD Amsterdam afdeling Leefomgeving, team Dierplaagbeheersing, Postbus 2200, 1000 CE Amsterdam.

Gecertificeerde bedrijven

Wilt u niet zelf de werings- en bestrijdingsmaatregelen uitvoeren. Dan kunt u contact opnemen met een gediplomeerd dierplaagbeheerser (zie link NVPB beneden)

Het adviespunt dierplaagbeheersing is een service voor de bewoners van Amsterdam. Bedrijven en instellingen kunnen voor de beheersing van dierplagen contact opnemen met een gediplomeerd dierplaagbeheerser. Zie voor een lijst met gecertificeerde bedrijven de website van de branchevereniging van en voor Plaagdiermanagement Bedrijven in Nederland, www.nvpb.org/organisatie/gecertificeerde-bedrijven.