Pad tot huidige pagina

Mpox vaccinatie bij GGD Amsterdam

Afbeelding

Man krijgt vaccinatie in bovenarm.

Voor mensen met verhoogd risico

Vanaf 8 mei vaccineert de GGD weer tegen mpox (voorheen: monkeypox of apenpokken). Alleen als je een verhoogd risico op mpox hebt kun je een afspraak maken om deze vaccinatie te krijgen. GGD Amsterdam vaccineert inwoners van Amsterdam, Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Ouder-Amstel en Diemen.

Einddatum vaccinatie

De einddatum voor de mpox-vaccinatie verschilt per GGD. Kijk op de website van het RIVM tot wanneer jouw GGD vaccineert.

GGD Amsterdam gaat door

Ben je woonachtig buiten Amsterdam en wordt er in jouw regio niet meer door de GGD gevaccineerd? Dan kun je in de maand september bij GGD Amsterdam nog terecht voor je eerste mpox vaccinatie en in oktober voor je tweede vaccinatie. Bel om een afspraak te maken naar 020 555 9390, op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur.

Check of jij je kunt aanmelden

Ben jij een man die seks heeft met mannen of ben je een trans persoon? Dan kun je je aanmelden voor vaccinatie bij de GGD als 1 of meer van deze voorwaarden voor jou geldt:

Voorwaarden (1 of meer)

  • Je gebruikt PrEP om hiv te voorkomen, of je staat hiervoor op de wachtlijst
  • Je had het afgelopen half jaar met meer dan 10 mensen seks
  • Je hebt seks op sekslocaties of seksfeesten
  • Je doet aan groepsseks
  • Je hebt hiv en bij je controles word je op hepatitis C getest

Wanneer niet aanmelden?

Als je al mpox gehad hebt

Als met een test is vastgesteld dat je al mpox hebt gehad, dan hoef je je niet te laten vaccineren. Je bent dan namelijk al beschermd tegen mpox.

Als je in 2022 al volledig gevaccineerd bent

Je bent volledig gevaccineerd als je vorig jaar 2 prikken hebt gehad.

Je bent ook volledig gevaccineerd als je vorig jaar 1 prik hebt gehad, omdat je vóór 1975 geboren bent en als kind al tegen pokken bent gevaccineerd.

Als je al een afspraak hebt

Als je regelmatig bij het Centrum voor Seksuele Gezondheid Amsterdam komt of als je daar al een afspraak hebt, dan krijg je de mpox-vaccinatie tijdens je afspraak aangeboden.

Let op: uiterlijk tot eind september kun je je eerste prik halen.

Aanmelden mpox vaccinatie

Vragen?

Wil je weten of de vaccinatie bedoeld is voor jou? Gebruik de mpox-vaccinatietool op Man tot Man voor advies en begeleiding. Wil je liever persoonlijk advies? Bel dan met de Soa Aids Infolijn: 0900 2042 040

Heb je specifieke vragen over de vaccinatie tegen mpox of lukt het niet om online een afspraak te maken? Bel dan de GGD: 020 555 9390 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur).

Meer informatie