Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Soa, hiv en Sense

Lijst

Lijst

N.b. Een consult betekent niet automatisch een volledig soa-onderzoek; het kan zijn dat je na een zorgvuldige intake alsnog naar de huisarts wordt verwezen.

Criteria voor een soa consult

 • Je woont in het werkgebied van de GGD Amsterdam
 • Je loopt een verhoogd risico op een soa want:
  - je hebt als man seks met mannen
  - je verdient geld met seks
  - je komt uit een gebied waar veel soa's voorkomen
  - je hebt risicovolle sekspartners
 • Je hebt klachten die wijzen op een soa
 • Jongeren tot 25 jaar komen in aanmerking voor of een consult of een zelfafnamepakket, afhankelijk van hun persoonlijke situatie
 • Je bent gewaarschuwd voor een soa: een directe waarschuwing door een seksueel contact of de GGD

Lijst

Lijst

Lijst

Lijst

Heb ik hiv?

Kun je een beginnende hiv-infectie herkennen?
Een combinatie van symptomen kan wijzen op een beginnende (acute) hiv-infectie. Ben je een man en heb je de afgelopen periode onbeschermde seks gehad met een andere man én last van deze symptomen? Dan kan het zijn dat je een beginnende hiv-infectie hebt. Snel handelen is dan belangrijk. Doe de test:

Studies

Over de Soa-polikliniek

Bij de Soa-polikliniek van de GGD Amsterdam kun je, als je voldoet aan de door het RIVM gestelde criteria terecht voor gratis onderzoek en, indien nodig, behandeling van soa (seksueel overdraagbare aandoening). De Soa-polikliniek van de GGD is een aanvullende voorziening op de huisartsenzorg.

Mensen zonder klachten, die voor de zekerheid een soa onderzoek willen, raden wij aan om naar de huisarts te gaan voor soa onderzoek.

Afhankelijk van je situatie kan het zijn dat slechts beperkt soa onderzoek (alleen chlamydia en gonorroe) nodig is. Dit wordt met je besproken tijdens je bezoek. Voor aanvullende seksuele hulpverlening (Sense) kunnen jongeren tot 25 jaar gratis een afspraak maken.