---
Zoeken in GGD Amsterdam
Pad tot huidige pagina
Verbergen
De GGD richt zich op alle inwoners van Amsterdam,­ Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Soa, hiv en Sense

Criteria voor een soa consult

De criteria voor een soa consult zijn per 1 oktober 2015 aangescherpt. Lees hierover het persbericht (PDF, 95 kB). Deze criteria zijn:

 • U woont in het werkgebied van de GGD Amsterdam
 • U loopt een verhoogd risico op een soa want:
  - u heeft als man seks met mannen
  - u verdient geld met seks
  - u komt uit een gebied waar veel soa's voorkomen
  - u heeft risicovolle sekspartners
 • U heeft klachten die wijzen op een soa
 • U bent jonger dan 20 jaar
 • U bent gewaarschuwd voor een soa: een directe waarschuwing door een seksueel contact of de GGD

Lijst

English information STI, HIV and Sense

PrEP button website

Lijst

Knop voor een online afspraak verzoek voor een soa- of Sense consult. Ook kunt u bellen naar (020) 555 5822 op ma/vr tussen 8.30 - 10.00 en 13.30 - 16.30 uur.

N.b. Een consult betekent niet automatisch een volledig soa-onderzoek; het kan zijn dat u na een zorgvuldige intake alsnog naar de huisarts wordt verwezen.

Kun je een beginnende hiv-infectie herkennen?

Een combinatie van symptomen kan wijzen op een beginnende (acute) hiv-infectie. Ben je een man en heb je de afgelopen periode onbeschermde seks gehad met een andere man én last van deze symptomen? Dan kan het zijn dat je een beginnende hiv-infectie hebt. Snel handelen is dan belangrijk. Doe de symptomentest op hebikhiv.nl

Lijst

Knop naar meer informatie over een PEP kuur. Belangrijk is de PEP kuur zo snel mogelijk te starten, in ieder geval binnen 72 uur!

Lijst

Knop naar meer informatie over een Sense consult, voor als je vragen hebt over seksualiteit, anticonceptie of (ongewenste) zwangerschap

Over de Soa-polikliniek

Bij de Soa-polikliniek van de GGD Amsterdam kunt u, als u voldoet aan de door het RIVM gestelde criteria, terecht voor gratis onderzoek en, indien nodig, behandeling van soa (seksueel overdraagbare aandoening). De Soa-polikliniek van de GGD is een aanvullende voorziening op de huisartsenzorg

Mensen zonder klachten, die voor de zekerheid een soa onderzoek willen, raden wij aan om naar de huisarts te gaan voor soa onderzoek.

Afhankelijk van uw situatie kan het zijn dat slechts beperkt soa onderzoek (alleen chlamydia en gonorroe) nodig is. Dit wordt met u besproken tijdens uw bezoek. Voor aanvullende seksuele hulpverlening (Sense) kunnen jongeren tot 25 jaar gratis een afspraak maken.

WiFi

Maak in de wachtkamer gratis gebruik van onze WIFI hotspot!

Maak in de wachtkamer gratis gebruik van onze WIFI hotspot!